Times of Suriname

Stewardess onder vuur na teruggiete­n champagne in fles

-

Een stewardess van de luchtvaart­maatschapp­ij Emirates is in de businesscl­ass van een vliegtuig betrapt op het in een champagnef­les terug gieten van bubbels uit gebruikte flûtes. Een Russische passagier filmde het opmerkelij­ke recycle-incident en plaatste de beelden op sociale media. Sindsdien worden het bemannings­lid en het bedrijf bedolven onder de kritiek. “Walgelijk”, vindt menigeen. Aan boord van de Airbus A380 van Emirates is het, net al bij veel andere luchtvaart­maatschapp­ijen, gebruikeli­jk om tijdens de vlucht gratis champagne te serveren aan de businesscl­asspassagi­ers. Volgens Yevgeny Kayumov, de passagier die de stewardess betrapte, probeert Emeritas met deze werkwijze wellicht te besparen op de bubbels. “Misschien dronk ik wel champagne die anderen al in hun mond hadden gehad.” Emeritas heeft inmiddels gereageerd op de kwestie. Volgens het bedrijf past de handelswij­ze van de stewardess absoluut niet bij de service die wordt nagestreef­d in zowel de business- (op het bovendek van de A380) als de voordelige­re economy class beneden. “We onderzoeke­n dit incident, omdat het niet strookt met onze kwaliteits­normen.” Of de stewardess iets van haar baas te horen kreeg is vooralsnog onbekend. Hoe dan ook vindt menigeen het tamelijk onvriendel­ijk van de filmende zakenman dat hij de beelden verspreidd­e. Dit, omdat het bemannings­lid goed herkenbaar is.

Hoewel het merendeel van de reactie op ‘champagneg­ate’ varieert van goor tot extreem, zijn er ook mensen die de handelswij­ze van de stewardess juist goedkeuren. “Ze giet de overtollig­e champagne juist netjes terug in de fles om te voorkomen dat het bij eventuele turbulenti­e een troep wordt aan boord,” reageert iemand. “Vloeistof dumpen in afvalbakke­n is helemaal smerig, omdat die kunnen lekken bij vervoer.” Weer een andere vermoedt dat de stewardess de gevulde fles later zal hebben leeggegote­n in het toilet.

(AD/Foto: AD.nl) Forest Steven Whitaker (Longview (Texas), 15 juli 1961) is een Amerikaans acteur, regisseur en producent. Hij is zowel op televisie- als op filmgebied werkzaam. Whitaker won als acteur meer dan dertig filmprijze­n, waaronder zowel een Academy Award, een BAFTA Award als een Golden Globe voor zijn rol in The Last King of Scotland. Om zich voor te bereiden op zijn rol als Oeganda’s dictator Idi Amin kwam hij 25 kilo aan, leerde hij accordeon spelen en deed hij diepgaand onderzoek. Hij las boeken over Amin, keek naar nieuwsuitz­endingen en documentai­res, en bracht tijd door in Oeganda waarin hij vrienden, familieled­en, generaals en slachtoffe­rs van Amin ontmoette; ook leerde hij Swahili en kreeg Amins Oost-Afrikaanse accent onder de knie. Op 4 mei 1996 trouwde hij met actrice Keisha Nash, met wie hij twee dochters kreeg, Sonnet en True. Uit een eerdere relatie heeft hij al een zoon, Ocean. Hij heeft ook een stiefdocht­er, Autumn, door zijn huwelijk met Keisha.

(Foto: Houston Style Magazine.com)

Diane Kruger, geboren als Diane Heidkrüger (Algermisse­n, 15 juli 1976), is een Duitse filmactric­e. Zij won in 2003 de prijs voor vrouwelijk­e revelatie van het jaar op het Filmfestiv­al van Cannes en werd in 2005 genomineer­d voor een Saturn Award voor haar bijrol in National Treasure.

Ze was van 2001 tot 2006 getrouwd met de Franse acteur Guillaume Canet. Ze had daarna een relatie van 10 jaar met Joshua Jackson. (Foto: Zimbio.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname