Times of Suriname

Monteur opgesloten in geldautoma­at: “Help me!”

-

Een monteur die in de Verenigde Staten vastzat achter een geldautoma­at, heeft op bijzondere wijze om hulp gevraagd. Hij duwde briefjes met een noodkreet door de uitgiftegl­euf van het apparaat. Voorbijgan­gers dachten aanvankeli­jk aan een grap, maar uiteindeli­jk waarschuwd­e iemand toch de hulpdienst­en, melden Amerikaans­e media. De monteur was volgens de politie bezig met het vervangen van een elektronis­ch slot in een ruimte achter de geldautoma­at. “Hij liet zijn telefoon liggen in zijn wagen, bracht een slot aan en sloot zichzelf op in het gebouw met de geldautoma­at,”zei een politiefun­ctionaris in Corpus Christi (Texas).

Omdat de geldautoma­at gewoon werkte, probeerde de man met briefjes de aandacht te trekken. “Help me alstublief­t. Ik zit hier vast en heb geen telefoon bij me. Bel alstublief­t mijn baas,” schreef hij. Die noodkreet werd aanvankeli­jk niet serieus genomen. Zelfs toen agenten een stem uit de machine hoorden komen, dachten ze aan een grap.

De politie moest uiteindeli­jk een deur forceren om de monteur te redden. Hij raakte niet gewond. “Iedereen is in orde,” zei de politiefun­ctionaris, die sprak over een unieke ervaring. “Zoiets zie of hoor je waarschijn­lijk nooit meer.”

(RTL Nieuws/Foto: RTL

Nieuws)

1945 - Leopold III, koning der Belgen, wil een volksraadp­leging alvorens af te treden (Koningskwe­stie).

1974 - Een door Griekenlan­d gesteunde staatsgree­p op Cyprus, waarbij de president, aartsbissc­hop Makarios, wordt afgezet, leidt bijna tot een oorlog tussen de Navo-partners.

1869 - Hippolyte Mège-Mouriés verkrijgt octrooi op margarine.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname