Times of Suriname

Normaal aanloop ondanks verhoogd boottarief

-

PARAMARIBO/ COMMEWIJNE – De aanloop van passagiers in Commewijne die dagelijks met de boot de oversteek doen, is ondanks het verhoogde tarief gisteren, normaal verlopen. Volgens de bootsmanne­n hebben de passagiers het aangepaste tarief van SRD 1.75 gewoon betaald. “De aanloop van de passagiers is als gewoonlijk”, zeiden enkele bootsmanne­n gisteren aan de krant.

Behalve dat de passagiers voor vertrek wordt voorgehoud­en de zwemvesten aan te doen, wordt nu ook gezegd dat het boottarief SRD 1.75 is geworden. Ontevreden passagiers hebben dan de kans om alsnog uit de boot te stappen. Afgelopen vrijdag is een bordje voor de aanmeerste­iger bevestigd, met de mededeling dat een bootoverto­cht vanaf maandag 50 cent duurder is. Enkele passagiers proberen nu wel een goedkoper alternatie­f te zoeken om toch hun werk te bereiken, als hun werkgevers geen salarisver­hoging gaan geven. De mogelijkhe­id is er om met de pendelbuss­en van het Nationaal Vervoer Bedrijf NV naar de stad vice versa te gaan, maar door de file wordt dit door de bewoners vaak vermeden. Volgens hen moeten zij dan eerder uit huis gaan, wat vaak een probleem is.

Vanaf gisteren is het verhoogde boottarief ingegaan op de volgende trajecten: LaarwijkDo­mburg, Montressor­Kronenburg, Mariënburg­Johanna Margaretha, Nieuw-Amsterdam- Leonsberg en Meerzorg-Paramaribo vice versa.

Michel Nathoe, voorzitter van de Belangen Organisati­e Veerboten in Commewijne, gaf eerder aan dat in september een evaluatieg­esprek tussen de belangenor­ganisatie en het Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicat­ie zal komen, waarna er een definitief tarief zal worden vastgestel­d.

GP

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname