Times of Suriname

Uit de rechtszaal Drugsverda­chten leggen verklaring af

-

PARAMARIBO – Shanon C, die samen met Patrick M wordt verdacht van het smokkelen van meer dan 10.080 gram cocaïne op 11 maart, ontkende gisteren iets af te weten van de drugs. Zij beweert dat haar geen geld voor drugssmokk­el in het vooruitzic­ht was gesteld. Shanon C vertelt dat zij twee jaar geleden Patrick M leerde kennen in Guyana. Zij ontmoette hem toen zij vanuit Engeland naar Guyana ging voor het bekijken van de mogelijkhe­id om een kapperszaa­k te beginnen. Hij vroeg haar wanneer zij terugkwam. Hij bood haar ticketgeld aan, zodat zij weer naar Guyana kon afreizen. De volgende keer is Shanon C via Guyana naar Suriname gereisd. Zij verklaart dat Patrick M samen met een andere man bij haar kwam, een dag voor zij weer zou vertrekken. Haar koffer werd gewisseld voor een andere. Zij moest die meenemen, omdat Patrick M vond dat hij vanwege haar in financiële problemen was. Volgens de vrouw was zij gedreigd om haar verklaring bij de politie te veranderen en de naam van Patrick M niet te noemen. De bedreiging was dat zij of haar moeder kwaad aangedaan zou worden. Zij moest verklaren dat ene John betrokken was en niet Patrick M.

In de koffer die Shanon C meekreeg was poedermelk in kleding gerold. Bij onderzoek gaf zij aan dat de poedermelk van haar was, omdat zij bang was dat Patrick M connecties had. Ze vertelde de poedermelk te hebben gekocht in een winkel. Toen er verder onderzoek werd gedaan en bleek dat ze niet met poedermelk maar met drugs reisde, was de vrouw met stomheid geslagen. Nadat de drugs waren ontdekt, vertelde zij van wie de spullen waren. Op vragen van haar raadsman vertelt Shanon C dat zij eerder in het cellenhuis was bedreigd om Patrick M niet te bezwaren. Haar was een mobiele telefoon bezorgd in de cel. De politie nam dit toestel uiteindeli­jk in beslag. Ook was op de telefoon van een ander voor haar gebeld, waarbij zij werd bedreigd. Patrick M verklaarde dat John hem opbelde en hulp vroeg om Shanon C te vervoeren naar Zanderij. Hij ging samen met John naar een hotel. Daar zag hij Shanon C. Hij ontkent iets af te weten van de drugs. Volgens hem moest hij de koffer van de vrouw in een taxi zetten, maar hij wist niet wat daarin zat.

Op vragen van raadsvrouw Georgette Leter ontkende Patrick M dat hij enige betrokkenh­eid had bij Shanon C in Guyana. Hij gaf de medeverdac­hte geen drugs en weet niets van bedreiging­en aan haar adres. Hij is aangehoude­n op 5 april. Vanaf dat de vrouw op de luchthaven is afgezet, heeft hij geen contact met haar gekregen. Op 7 augustus wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname