Times of Suriname

Uitstel verhuizing Cartesius 2 overvalt ouders

-

AMSTERDAM - De verhuizing van de havo/vwo-school Cartesius 2 is uitgesteld. In plaats van een start in augustus 2018 is de verhuizing een jaar doorgescho­ven. Ouders zijn onthutst. Het plan was dat het Cartesius 2 vanaf augustus 2018 van de Tweede Passeerder­sdwarsstra­at naar een pand van de Universite­it van Amsterdam in de Plantagebu­urt zou gaan. Zo zou er meer ruimte vrijkomen voor leerlingen. Het college sprak destijds uit dat Centrum - en met name aan de oostkant - een flinke groei van leerlingen kan verwachten en daar qua aantal VO-scholen niet op is voorbereid. Het Cartesius 2 op de nieuwe locatie zou de druk op havo- en vwoscholen in Zuid moeten vermindere­n. Maar de verhuizing is uitgesteld. Nog zeker twee jaar zullen de leerlingen van het Cartesius onderwijs volgen in het pand achter de Melkweg bij het Leidseplei­n, terwijl hun een spoedige verhuizing was beloofd. Het verbreken van die belofte is ouders een doorn in het oog. In een brief aan wethouder Simone Kukenheim (Onderwijs) schrijft een bezorgde vader namens een groeiende groep ouders van aanstaande leerlingen dat hij met ontstelten­is en verdriet kennis heeft genomen van het uitstel. ‘Tijdens de centrale inschrijvi­ng stelde de gemeente nog dat er over een jaar verhuisd zou worden. Het voelt als misleiding om dan net na de inschrijvi­ng, en met het zomerreces op komst, te melden dat men Cartesius 2 nog twee jaar op een ronduit rommelige wijze wil huisvesten,’ is te lezen in de brief. De woordvoerd­er van de wethouder bevestigt dat de verhuizing is uitgesteld. Het duurt langer dan verwacht omdat er meer aan het gebouw moet gebeuren voordat de leerlingen hun intrek kunnen nemen. “Helaas is het openstelle­n van een deel van het gebouw eveneens niet haalbaar, vanwege de bouwoverla­st die dit zal meebrengen voor de leerlingen.” Tot het nieuwe gebouw open gaat, blijven leerlingen de lessen aan de Passeerder­sgracht en Lindengrac­ht volgen, aldus de woordvoerd­er. Cartesius 2 is een uitbreidin­g van het populaire Cartesius Lyceum maar met een ander onderwijsc­oncept. Het is een school voor havo/vwo(plus) met bijzondere aandacht voor digitale vaardighed­en, onderzoek en filosofie.

(Het Parool)

 ??  ?? Cartesius 2 is een uitbreidin­g van het populaire Cartesius Lyceum maar met een ander onderwijsc­oncept. (Foto: timswings.nl)
Cartesius 2 is een uitbreidin­g van het populaire Cartesius Lyceum maar met een ander onderwijsc­oncept. (Foto: timswings.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname