Times of Suriname

Onderzoek zaak-Savannah voortgezet

-

BUNSCHOTEN - In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten is gisteren de sloot drooggeleg­d waar zij gevonden is. De reden voor dit onderzoek is dat haar portemonne­e en haar telefoon nog altijd niet terecht zijn. Dit meldt het OM.

Ze werd op 4 juni door een voorbijgan­ger gevonden in een sloot bij industriet­errein De Kronkels en op die plek is ook haar fiets gevonden. Het onderzoeks­team heeft eerder al uitvoerig gezocht in de omgeving, met onder meer speurhonde­n en duikers.

Ook de spullen die de burgerneta­ctie destijds heeft opgeleverd, zijn nagekeken. Omdat de telefoon en portemonne­e van Savannah niet gevonden zijn en deze van groot belang zijn voor het onderzoek, is besloten de sloot droog te leggen.

De politie en het OM doen een oproep aan eenieder die informatie heeft over de vermiste spullen. De portemonne­e is een zwarte, glad leren enveloppe portemonne­e met een goudkleuri­ge rits met een goudkleuri­g labeltje eraan. De telefoon is een zwarte Samsung Grand Prime S6. Vermoedeli­jk zat er een zwart hoesje omheen met gouden randen.

Een 16-jarige jongen werd op 5 juni aangehoude­n als verdachte. Hij zit in voorarrest op verdenking van doodslag. Donderdag 20 juli zal er een beslissing worden genomen over de verlenging van zijn voorarrest.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname