Times of Suriname

Lewis Hamilton op handen gedragen

-

FORMULE 1 - Met zijn zege tijdens de Britse Grand Prix heeft Lewis Hamilton vooral zichzelf een goede dienst bewezen. De Mercedes-coureur lag de afgelopen week zwaar onder vuur nadat hij een populair fan-event in de straten van Londen links had laten liggen voor een paar vrije dagen.

Met zijn triomf op het circuit van Silverston­e snoerde hij alle criticaste­rs de mond en vergrootte hij bovendien de spanning in de strijd om het wereldkamp­ioenschap. Zijn achterstan­d op Sebastian Vettel wist hij met zijn vierde overwinnin­g van het seizoen terug tot brengen tot slechts een punt. Vettel zelf eindigde door een lekke band in de slotfase van de race slechts als zevende. Hamilton vierde na afloop uitbundig feest met de Britse fans, die hij bedankte voor hun steun. “Jullie hebben me geïnspiree­rd”, vertelde hij voor het inmiddels traditione­le potje crowdsurfe­n. Voor Hamilton was het trouwens alweer het vierde jaar op rij dat hij zegevierde op Silverston­e en zijn vijfde zege in totaal. Daarmee evenaarde hij het record van de legendaris­che Jim Clark. Teamgenoot Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen werden tweede en derde. Mercedes-teambaas Toto Wolff nam het overigens op voor Hamilton na alle kritiek van afgelopen week. “Er werden enkele onzinverha­len de wereld in geholpen dat er een probleem zou zijn tussen Lewis en mij. Onzin. We hebben vorige week overlegd of hij er goed aan zou doen om voor de Britse GP naar Londen te gaan of niet. Het in twijfel trekken van een drievoudig wereldkamp­ioen die net het pole record van Senna heeft gebroken en het record van Schumacher gaat passeren, is kwetsend. Hij heeft de vrijheid om zelf zijn dagen in te delen.”

Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, werd verkozen tot Driver of the Day. De Australiër moest achteraan starten (door een probleem met de turbo tijdens de kwalificat­ie op zaterdag) maar finishte desondanks als vijfde.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Lewis Hamilton beleeft een fantastisc­he middag op Silverston­e. (Foto: De Telegraaf)
Lewis Hamilton beleeft een fantastisc­he middag op Silverston­e. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname