Times of Suriname

Curaçao verliest ook laatste duel op Gold Cup

-

VOETBAL - Curaçao is de strijd om de Gold Cup in Groep C met nul punten geeindigd. Het elftal vol exEredivis­iespelers van coach Remko Bicentini verloor met 0-2 van groepswinn­aar Mexico. Ook Jamaica en El Salvador plaatsten zich voor de volgende ronde.

Na 22 minuten kwam Mexico op voorsprong. Een fraaie voorzet van Raúl López werd binnengeko­pt door Ángel Sepulveda, die met zijn kopstoot Eloy Room kansloos liet. Het bleef 0-1 tot de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Na matig uitverdedi­gen van Curaçao-kant kon Edson Alvarez vanaf ongeveer tien meter de bal in de hoek plaatsen en daarmee de eindstand bepalen. Door de nederlaag eindigt Curaçao met nul punten. Behalve Room maakten ook Dustley Mulder, Daryl Lachman, Shanon Carmelia, Ayrton Statie, Leandro Bacuna, Jarchinio Antonia, Quinten Martinus, Gevaro Nepomuceno, Gino van Kessel, Edson Hooi en Rangelo Janga hun opwachting. Zij maakten in het verleden, of momenteel nog, hun opwachting in het Nederlands­e voetbal.

In het andere groepsduel kwam El Salvador na een kwartier op voorsprong. Nelson Bonilla schoot de bal in de verre hoek. Jamaica had na ruim een uur een penalty nodig om op gelijke hoogte te komen. Darren Mattocks verzilverd­e dat buitenkans­je. Bij die stand zou het blijven. Nu ook de laatste duels in Groep C zijn gespeeld, zijn de kwartfinal­isten bekend. Omdat El Salvador net als Honduras (Poule A) ondanks de behaalde derde plek wel door mag - Martinique viel af als slechtste nummer drie - zien de kwartfinal­es er als volgt uit. Costa RicaPanama, Verenigde Staten-El Salvador, Mexico-Honduras en Jamaica-Canada. De eerste twee duels worden morgen afgewerkt, de andere twee zijn op donderdag.

(VI) ZAALVOETBA­L – Mengao staat voorlopig alleen aan kop in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond, na de eclatante overwinnin­g op Inter Jakin. Zondag in de Anthony Nestysport­hal won de verliezend­e finalist met 11-2 en het neemt de koppositie voorlopig over met achttien punten uit zeven wedstrijde­n. Inter Jakin blijft steken op negen punten.

 ??  ?? Doelman Eloy Room van Curaçao grijpt tijdig in, om erger te voorkomen. (Foto: VZ)
Doelman Eloy Room van Curaçao grijpt tijdig in, om erger te voorkomen. (Foto: VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname