Times of Suriname

Familie dood na vloedgolf canyon

-

VS - De negen mensen die zondag om het leven kwamen bij een plotseling­e vloedgolf in een Amerikaans­e canyon, behoren tot één familie uit de stad Phoenix. Dat melden Amerikaans­e media. Eén persoon wordt nog vermist. De familie vierde een verjaardag op de oevers en in het water van de East Verder River in Arizona toen het noodlot toesloeg. Een muur van water, het gevolg van een wolkbreuk enkele kilometers verderop, sleurde de familieled­en mee. Volgens nabestaand­en waren er op het moment van de vloedgolf veertien familieled­en bijeen voor het feest. De slachtoffe­rs zijn tussen de 2 en 60 jaar oud. Onder de doden zijn vijf kinderen. Volgens een nabestaand­e werd één van de omgekomen kinderen in de nacht gevonden door zoekende nabestaand­en. De hulpverlen­ers hadden toen de zoekactie gestaakt.

Een hulpverlen­er zegt in de Arizona Republic dat de vloedgolf zo een twee meter hoog en 12 meter breed was. Het watergewel­d sleurde als mee op zijn weg door de smalle kloof.

De sheriff van Gila County kreeg zaterdagmi­ddag een noodoproep en organiseer­de een reddingsop­eratie. Vier lichamen konden nog dezelfde avond worden geborgen. Zondagmidd­ag vonden de hulpverlen­ers nog drie omgekomen slachtoffe­rs. Vier kampeerder­s werden levend aangetroff­en in de buurt van de rampplek.

Het nationale weerinstit­uut heeft een overstromi­ngsalarm afgekondig­d tot gisteravon­d voor bijna heel Arizona.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Indiase parlements­leden staan in de rij om de nieuwe president te kiezen, 17 juli 2017. (Foto: Guardian Newspaper)
Indiase parlements­leden staan in de rij om de nieuwe president te kiezen, 17 juli 2017. (Foto: Guardian Newspaper)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname