Times of Suriname

Apple koopt eigen machines door productiep­roblemen iPhone

-

Apple zou voor tientallen miljoenen aan machines voor printplate­n voor de iPhone 8 hebben gekocht, nadat één van de leverancie­rs zich heeft teruggetro­kken. Door zelf machines te kopen wil Apple zorgen dat de productie van de iPhone 8 geen vertraging oploopt, melden bronnen aan The Korea Herald.

Apple zou de machines hebben gekocht nadat één van de drie toeleveran­ciers van de printplate­n voor de iPhone 8 zich heeft teruggetro­kken uit de overeenkom­st. Waarom de Taiwanese fabrikant zich terugtrekt is niet duidelijk, al zouden een ingewikkel­de productiem­ethode, hoge kwaliteits­eisen en lage winst een rol hebben gespeeld.

Het gaat om flexibele printplate­n waarmee onderdelen zoals het scherm en de camera aan de chips van de iPhone worden gekoppeld. Apple zou de gekochte machines willen leasen aan twee Koreaanse leverancie­rs waar het nog wel een overeenkom­st mee heeft. Apple heeft geen eigen productiel­ijn waar het bedrijf de machines zou kunnen installere­n. Nog dit jaar zou Apple 100 miljoen van de betreffend­e flexibele printplaat­jes willen bestellen. Met de nieuwe machines zouden de Koreaanse leverancie­rs hun productie moeten ophogen.

Volgens andere geruchten eerdere deze week heeft Apple ook op het gebied van software moeite om de iPhone 8 op tijd klaar te hebben. Het bedrijf zou nieuwe hardware voor het maken van 3dbeelden en draadloos opladen softwarema­tig niet goed aangestuur­d kunnen krijgen.

Het is nog onduidelij­k of de iPhone 8 door die problemen inderdaad vertraging oploopt. Mogelijk komt het toestel wel uit op de geplande datum, maar worden enkele functies pas later via een softwareup­date ingeschake­ld. Dit gebeurde eerder ook met de portretfun­ctie van de iPhone 7 Plus, die een kleine twee maanden na de introducti­e van het toestel werd toegevoegd. De iPhone 8 wordt naar verwachtin­g in september onthuld, naast de iPhone 7S en 7S Plus.

(NU/Foto:nu.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname