Times of Suriname

Poging brandstich­ting stafdorp Moengo

-

PARAMARIBO - Onbekenden hebben gisterocht­end getracht een pand in het oud stafdorp van Suralco in Moengo in brand te steken. De krant verneemt dat rondom een pand waarin militairen zich bevonden, brandstof werd gesprenkel­d. Vervolgens werd dit aangestoke­n.

De militairen ontdekten tijdig de vlammen, waardoor erger is voorkomen. Zij wisten gauw het vuur te doven, zodat de vlammen het pand niet konden aantasten. Het vermoeden bestaat dat zou zijn getracht de militairen in het pand te verbranden, maar het onderzoek is nog gaande. Niemand liep verwonding­en op. Het is niet bekend wie de brand zou hebben gesticht of de voorbereid­ingen daartoe zou hebben gepleegd. “Gelukkig is het tijdig ontdekt en is erger voorkomen”, zegt een bron aan de krant. Het voorval vond rond twee uur in de ochtend plaats.

Eerder is aangegeven in De Nationale Assemblee (DNA) dat het oud stafdorp van Suralco niet is overgedrag­en aan het Ministerie van Defensie. Ook is het gebied niet verworden tot een militaire kazerne en dat is volgens verschille­nde regeringsa­utoriteite­n ook niet de planning. Het stafdorp wordt bewaakt tegen mogelijke occupanten die hun zinnen hebben gezet op de faciliteit­en, nu de Suralco die definitief heeft afgestoten. “Er is niets aan de hand, alleen staan wij geen losbandigh­eid toe”, zei minister van Defensie, Ronni Benschop, eerder. In DNA zijn er enkele klachten gedeponeer­d over de militaire bewaking van het stafdorp, waardoor de lokale gemeenscha­p geen toegang meer krijgt tot het gebied.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname