Times of Suriname

Tullow Oil overtuigd van olievondst voor de kust

-

PARAMARIBO - Oliemaatsc­happij Tullow Oil is er heilig van overtuigd dat zij olie voor de kust van Suriname zal vinden in het gebied bekend als Araku-1. Alle seismisch onderzoek dat tot zover is verricht, komt overeen met data die zijn gevonden in olierijke gebieden in Guyana en WestAfrika.

Afgelopen week had de top van het bedrijf een persconfer­entie in Engeland waar hij halfjaarli­jkse cijfers presenteer­de. Volgens Paul McDade, Chief Executive Officer bij Tullow Oil, is de slordige USD 14 miljoen die is vrijgemaak­t om een boorput aan te leggen in Araku een habbekrats in vergelijki­ng met de minimaal 500 miljoen barrels olie waarvan de maatschapp­ij overtuigd is die te zullen vinden. “Wij hebben vier concessies in Suriname en twee in Guyana. Deze high impactdril­ling zal belangrijk­e informatie opleveren voor alle concessies die wij hebben in Suriname en Guyana”, zegt McDade. Tijdens de persconfer­entie bleven hij en Tullow Oil-vicepresid­ent, Ian Cloke, meerdere momenten stilstaan bij de hoge verwachtin­gen die zij hebben van Araku-1 die ligt in Block 45. Vorige week is er wederom een olievondst gedaan in de intussen wereldbeke­nde Lizaput voor de kust van Guyana. Elke extra olievondst in dit zeegebied van Guyana verhoogt de kansen voor Suriname.

Over enkele weken beginnen de boringen in Araku-1 en nog voor 31 december hoopt Tullow Oil het grote nieuws wereldkund­ig te maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname