Times of Suriname

Politie-achtervolg­ing van 200 kilometer met helikopter­s loopt op niets uit

-

ROERMOND - Een onbekende automobili­st is voortvluch­tig in Roermond, na een lange achtervolg­ing vanuit Dordrecht. In zijn bijna 200 kilometer lange vlucht draaide de verdachte zaterdag bij Nijmegen de A73 op en reed via Duitsland naar Roermond.

Daar eindigde de achtervolg­ing, nadat hij zijn vluchtauto had achtergela­ten in een parkeergar­age bij winkelcent­rum Retailpark. In de Limburgse stad begon de politie een klopjacht.

Een politiehel­ikopter assisteerd­e bij de zoektocht en vloog rondjes in de omgeving. Bovendien waren meerdere eenheden van de politie op de grond op zoek naar de automobili­st, van wie vooralsnog onbekend is wat hij precies op zijn kerfstok heeft. Wel bekend is dat de man er vandoor ging bij een controle in Dordrecht, nadat agenten constateer­den dat er vervalste kentekenpl­aten op zijn auto zaten. De achtervolg­ing werd ingezet. Bij Nijmegen draaide de vluchtende verdachte de A73 op en daarna reed hij via Duitsland richting Roermond.

Zowel een Nederlands­e als Duitse politiehel­ikopter hielp bij de achtervolg­ing. Uiteindeli­jk parkeerde de man zijn auto in de garage van het Retailpark in Roermond, zo meldt de politie en vluchtte hij te voet.

“De politie heeft een uitgebreid­e zoektocht gehouden met onder meer de hulp van een speurhond en de helikopter,” aldus een politieber­icht. “Ook diverse tips van burgers hebben niet tot aanhouding geleid. De man bleek onvindbaar en de zoekactie werd rond 20.00 uur gestaakt zonder resultaat. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname