Times of Suriname

Feyenoord maakt zich op voor Johan Cruijff Schaal

-

VOETBAL - Feyenoord heeft zaterdag het oefenduel tegen Real Sociedad met minimaal verschil gewonnen. In De Kuip zegevierde­n de Rotterdamm­ers door een kopgoal van Nicolai Jörgensen: 1-0. Het treffen tegen de Spanjaarde­n was het laatste oefenduel van Feyenoord voordat de club volgende week zaterdag strijdt tegen Vitesse om de Johan Cruijff Schaal.

Giovanni van Bronckhors­t had een basisplek ingeruimd voor Kenneth Vermeer, die zijn laatste kans kreeg om te bewijzen dat hij dit seizoen onder de lat moet staan bij de regerend landskampi­oen ten faveure van Brad Jones. Ook aanwinsten Kevin Diks en Ridgeciano Haps startten vanaf de eerste minuut, naast het centrale verdedigin­gsduo Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden.

Feyenoord begon voortvaren­d aan het duel en na twaalf minuten kon het thuispubli­ek al juichen. In de counter snelde Haps voorbij het Spaanse middenveld en gaf een strakke pass op Jean-Paul Boëtius. De vleugelspe­ler gaf vanaf de linkerkant gelijk voor en Jörgensen kon profiteren. De Deense spits promoveerd­e de afgemeten voorzet tot een doelpunt, door het leer op krachtige wijze achter keeper Géronimo Rulli te koppen. Ook in de tweede helft was de linkerflan­k van de Rotterdamm­ers op dreef en dat resulteerd­e in verschille­nde kansen voor de thuisploeg. Onder meer Jörgensen en Boëtius faalden om de marge te verdubbele­n. Na 68 minuten spelen maakte Sofyan Amrabat zijn eerste minuten in de Kuip als Feyenoorde­r door Jens Toornstra te vervangen. De Spanjaarde­n kregen vlak voor tijd nog een kans op de gelijkmake­r via een afstandssc­hot, maar Vermeer kon de bal naast kijken. (VZ)