Times of Suriname

Feyenoord en Van Persie akkoord over contract

-

VOETBAL - De kans op een terugkeer van Robin van Persie naar Feyenoord is toegenomen, zo meldt Voetbal Internatio­nal. Volgens het weekblad zouden club en speler al zelfs overeenste­mming hebben bereikt over een contract tot medio 2018, met een optie voor nog een seizoen. Feyenoord moet hoe dan ook afwachten hoe Fenerbahçe en Van Persie hun nog een jaar doorlopend­e samenwerki­ng oplossen. De Rotterdamm­ers hebben er nooit een geheim van gemaakt dat Van Persie welkom is, maar een transferso­m én het salaris van de aanvaller is te veel van het goede. Mocht Fenerbahçe het contract laten ontbinden én Van Persie naar De Kuip terugkeren, zal hij een fors deel van zijn riante salaris moeten inleveren.

Giovanni van Bronckhors­t verklaarde onlangs geregeld met Van Persie te appen. De oefenmeest­er beschouwt de ex-speler van Arsenal en Manchester United als een welkome toevoeging voor zijn selectie, vooral op met oog op de naderende Champions League-deelname. Feyenoord rondt in de komende dagen ook de definitiev­e komst van Steven Berghuis af, na een akkoord met zijn werkgever Watford.

Feyenoord versterkte zich eerder al met Jean-Paul Boëtius (FC Basel), Sofyan Amrabat (FC Utrecht) en Kevin Diks (Fiorentina, op huurbasis), maar raakte ook diverse spelers kwijt. Terence Kongolo tekende een contract bij AS Monaco en eerder werd afscheid genomen van Rick Karsdorp (AS Roma), Eljero Elia (Medipol Basaksehir), Dirk Kuyt (gestopt) en Warner Hahn (sc Heerenveen). (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname