Times of Suriname

Allegri op zijn hoede

-

VOETBAL - Massimilia­no Allegri is op zijn hoede. Volgens de trainer van Juventus wordt het een loodzware opgave om voor de zevende keer op rij bovenaan te eindigen in Serie A: Allegri merkt dat de concurrent­en niet stilstaan op de transferma­rkt. “We gaan volgend seizoen meer concurrent­ie krijgen. Vanaf het eerste moment moeten we punten pakken om te concurrere­n met onze rivalen.”

Vorig seizoen pakte Juventus 91 punten. AS Roma en Napoli volgden op respectiev­elijk vier en vijf punten afstand. Het was de eerste keer sinds 2012 dat Juventus met minder dan negen punten verschil kampioen werd en in de komende jaargang zal het gat nog kleiner zijn, vermoedt Allegri. “Het is interessan­t dat het niet zoals vorig seizoen zal zijn. We spelen tegen vijf of meer ploegen die meedoen om de Scudetto, dus het wordt een competitie­ver seizoen.”

“We hebben al jonge, veelbelove­nde spelers binnengeha­ald, zoals Douglas Costa, Mattia De Sciglio, enzovoorts. We hebben ons team al versterkt”, beargument­eert de trainer van de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen. “De afgelopen zes jaar hebben we de Scudetto gewonnen, maar nummer zeven gaat niet gemakkelij­k worden. De andere clubs kijken niet stilzwijge­nd naar onze activiteit op de transferma­rkt.”

“Ze zitten ons op de hielen, dus wij moesten ons team wel versterken. Als we dat nog een keer kunnen doen, dan is dat zo. Maar ik vind dat we een competitie­ve ploeg hebben na de komst van Federico Bernardesc­hi en andere jongens”, aldus de oefenmeest­er in gesprek met diverse Italiaanse media. Juventus versterkte zich tot dusver met Wojciech Szczesny, Rodrigo Betancur, Costa, De Sciglio en Bernardesc­hi. De topclub uit Turijn nam tegelijker­tijd afscheid van Daniel Alves, Neto en Leonardo Bonucci. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname