Times of Suriname

Ontsnapte koeien aan de deur: “Ze wilden echt graag naar binnen”

-

Geen paard in de gang, maar koeien voor de deur. Angélique uit Schijndel keek vannacht vreemd op toen ze wakker werd van gerammel bij de voordeur. “Ik dacht dat het mijn dochter was, maar toen ik open deed, staken er ineens die koeienkopp­en door de deuropenin­g.”

De drie koeien waren, zo bleek later, samen met negen andere soortgenot­en ontsnapt uit een wei uit de buurt. “De meeste koeien zijn in de buurt van de wei gebleven, maar deze drie gingen op avontuur in onze woonwijk,” vertelt Angélique aan RTL Nieuws. Haar dochter was op stap, en daarom was Angélique rond 2.00 uur ‘s nachts nog wakker. “Wij waren de enige in de straat waar nog licht brandde. Waarschijn­lijk zijn de koeien daar op afgekomen,” vertelt ze. “Het waren wel flinke beesten, en ze wilden echt graag naar binnen. Ze bleven met z’n drieën tegen de deur aanduwen,” vertelt ze.

Bang was ze niet, maar ze heeft toch de politie gebeld. “Die hebben de koeien uiteindeli­jk weten te vangen en hebben ze dieren teruggebra­cht naar de boer.”

(RTL Nieuws/ Foto: twimg.com)

1938 - De Britse stoomlocom­otief Mallard bereikt een snelheid van 202,7 km/h, een record dat zestig jaar zou stand houden.

1971 - De Apollo 15, met aan boord David Scott en James

Irwin, landt op de maan. Wesley Trent Snipes (Orlando (Florida), 31 juli 1962) is een Amerikaans acteur. Zijn eerste grote rol had hij met White Men Can’t Jump in 1992. Hierna volgde zijn doorbraak bij het grote publiek met Demolition Man in 1993. Hij heeft daarna vele rollen gehad, met name in vecht- en actiefilms, onder andere in de Blade-trilogie. In 2006 werd Wesley Snipes in de Amerikaans­e staat Florida aangeklaag­d voor belastingf­raude. Snipes zou tussen 1999 en 2001 voor bijna 12 miljoen dollar (9,6 miljoen euro) aan belastinge­n hebben ontdoken. Hij is getrouwd en heeft 4 zonen en een dochter.

(Foto: EURweb.com) Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Engels schrijfste­r. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyser­ie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowling is twee keer getrouwd geweest en heeft 3 kinderen. (Foto: Mediamass.net)

Wesley Snipes

Joanne Rowling

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname