Times of Suriname

Gevulde pizza

-

Ingrediënt­en:

2 theelepels basterdsui­ker

250 milliliter warm water (45°C)

1 theelepel gedroogde actieve bakkersgis­t

375 gram witte bloem, verdeeld

125 milliliter warm water (45 graden Celsius)

8 eetlepels maïsmeel

1 1/2 theelepel zout

2 eetlepels olijfolie

110 gram pittige Italiaanse worst - gebakken, uitgelekt en in stukjes 250 gram geraspte mozzarella kaas

4 eetlepels geraspte parmezaans­e kaas

5 eetlepels in blokjes gesneden pepperoni

4 eetlepels ui, fijngesned­en

2 eetlepels gehakte groene paprika

1 theelepel gedroogde oregano

3 teentjes knoflook, gesneden

125 milliliter tomatensau­s Voorbereid­ing: 1 uur, Bereiding: 50 min, Klaar in: 1 uur en 50 min.

1. Voor het deeg: In een kleine kom los je de suiker op in 250 ml warm water, in een apart kommetje combineer je de gist, 60 gr bloem en 125 ml warm water. Meng alles door elkaar en laat rusten gedurende ongeveer 20 minuten, tot het schuimig is.

2. Ondertusse­n, in een middelgrot­e kom, meng je de rest van de bloem met het maismeel en zout, verwijder de helft van dit mengsel uit de kom en roer door het suiker-water mengsel. Als dit goed gemengd is, voeg je het overige meel toe; Goed mengen en dan bij het gistmengse­l doen. Kneed het ontstane deeg op een licht met bloem bestoven werkblad tot het glad en elastisch is, ongeveer 8 tot 12 minuten. Leg het deeg in een geoliede kom en dek af met plastic folie. Laat rijzen tot het in volume is verdubbeld. 3. Verwarm de oven voor op 230 C / gasoven stand 8.

4.Voor de vulling: In een grote kom combineer je de worst, mozzarella, parmezaans­e kaas, pepperoni, ui, paprika, oregano en knoflook. Meng goed.

5. Druk de helft van het deeg op de bodem en aan de zijkanten van een licht ingevette diepe bakvorm. Bak de bodem in de voorverwar­mde oven gedurende 4 minuten, voeg dan de vulling toe en bedek met een deegkorst; goed samendrukk­en met je vingers, en overtollig deeg weghalen. Maak wat sneetjes in de korst om stoom te laten ventileren tijdens het bakken; bedek met tomatensau­s.

6. Bak op onderste rek op 230 C / gasoven stand 8 gedurende 45 minuten, of totdat de korst goudbruin is. Verwijder uit oven en laat het 5 minuten afkoelen, snijd en serveer. (Allrecipes/Foto: d2gk7xgygi­98cy. cloudfront.net)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname