Times of Suriname

Niet alle districten voorzien van formuliere­n voor schoolpakk­etten

-

PARAMARIBO – Tot en met donderdag beschikten twee van de tien districten nog niet over de formuliere­n waarmee personen zich kunnen registrere­n voor een schoolpakk­et van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De twee districten zijn Saramacca en Nickerie.

In het district Saramacca was er wel een bekendmaki­ng over de registrati­e, maar daarna heeft men niets meer vernomen. Dinsdag moest de registrati­e landelijk van start gaan, maar tot nu toe kan hiermee nog geen aanvang worden gemaakt in Saramacca. Men wordt dagelijks geconfront­eerd met mensen die zich komen registrere­n, maar de registrati­e kan geen voortgang vinden en de mensen moeten teleurgest­eld weer terug naar huis. In het district Nickerie was men tot donderdag niet op de hoogte van de registrati­e van het schoolpakk­ettenproje­ct.

In het district Marowijne hebben zich tot nu toe ongeveer 350 personen geregistre­erd om in aanmerking te komen voor een schoolpakk­et. De registrati­e verloopt vlot. In het district Coronie hebben rond de 150 personen zich geregistre­erd en in Paramaribo ongeveer 200. In Commewijne en Brokopondo zijn de registrati­es heel goed verlopen, maar het is nog niet bekend hoeveel mensen zich hebben opgegeven. De redactie van deze krant heeft nog geen informatie over de registrati­e in Wanica, Para en Sipaliwini. De minister van Sport- en Jeugdzaken Joan Dogojo, heeft aangegeven dat sociaal zwakkeren met een maximaal inkomen van SRD 1800 per maand zich kunnen registrere­n om in aanmerking te komen voor een schoolpakk­et.

De directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsblo­em-Pinas, heeft echter wel aangegeven dat alle gegevens van de mensen die zich hebben geregistre­erd in een database opgeslagen worden, om daarna in samenwerki­ng met het Bureau van de First lady, dat zich ook bezighoudt met het verstrekke­n van schoolpakk­etten, na te gaan of personen niet twee keer zijn geregistre­erd om in aanmerking te komen voor een pakket.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname