Times of Suriname

Vrouw dood aangetroff­en, verwarde partner wordt verhoord

-

KORTENAKEN - Een 47-jarige vrouw is gisteren dood aangetroff­en in haar woning in het Vlaams-Brabantse Hoeleden (Kortenaken). Haar partner verkeerde volgens de politie in verwarde toestand. Hij wordt momenteel verhoord, zo meldt het Leuvense parket dat een gerechteli­jk onderzoek heeft geopend. Het is nog niet duidelijk hoe de vrouw is gestorven.

De zus van het slachtoffe­r had eerder gisteren de lokale politie Hageland gebeld omdat ze al een tijd niets meer had gehoord van haar zus. Toen de politie poolshoogt­e ging nemen in de woning van de vrouw, in de Uilstraat in Kortenaken, trof ze daar het levenloze lichaam van de vrouw aan. De vriend van het slachtoffe­r was ook in de woning maar was erg verward en kon niet meteen een officiële verklaring over de dood van zijn vriendin afleggen. Het parket stelde de wetsarts en het labo aan om ter plaatse onderzoek uit te voeren en uit het eerste onderzoek van de wetsarts bleek dat de vrouw al enkele dagen eerder overleden zou zijn. Daarop vorderde het parket een onderzoeks­rechter en liet een gerechteli­jk onderzoek openen voor schuldig verzuim. Intussen is gisteren een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de vrouw maar die heeft nog geen duidelijkh­eid gebracht over de doodsoorza­ak.

“Een aantal pistes worden momenteel nog onderzocht”, aldus het Leuvense parket. “Het onderzoek van de lokale recherche van PZ Hageland en onder leiding van de onderzoeks­rechter loopt volop. De man wordt momenteel verhoord door de politie.” (AD.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname