Times of Suriname

Ajax en Tottenham akkoord over transferbe­drag Sanchez

-

VOETBAL - Ajax en Tottenham Hotspur zijn naar verluidt toch akkoord over een transfer van Davinson Sanchez naar Londen. De Amsterdamm­ers incasseren een recordbedr­ag van 45 miljoen euro voor de verdediger. Beide clubs zouden donderdaga­vond na de pijnlijke nederlaag van Ajax tegen Rosenborg (0-1) in de playoffs voor de Europa League overeenste­mming hebben bereikt, meldt De Telegraaf. Het bedrag van 45 miljoen euro, waarbij 35 miljoen euro direct wordt overgemaak­t, betekent een record voor zowel Ajax als Spurs. De Engelse topclub legde nog nooit zoveel geld neer voor een speler. Bij Ajax geldt Arek Milik officieel nog als duurste verkoop ooit. De Poolse spits verruilde de 33-voudig landskampi­oen vorig jaar zomer voor 32 miljoen euro voor Napoli.

Marc Overmars, directeur voetbalzak­en bij Ajax, ontkende donderdag voor aanvang van het thuisduel met Rosenborg nog een akkoord tussen Ajax en Spurs over Sanchez. “We zijn nog in gesprek. Er is nog geen definitief ja of nee”, zei hij tegen Ziggo Sport. “Het hangt af van de prijs.”

De 21-jarige Sanchez ontbrak in de wedstrijds­electie tegen Rosenborg. Net als afgelopen weekend tegen Heracles Almelo (2-1 nederlaag) kon hij zich niet voldoende opladen om te spelen.

Een akkoord met Tottenham sloot Overmars niet uit. “Er kan binnen een dag veel veranderen, het is moeilijk te voorspelle­n. Voor Nederlands­e clubs is het niet makkelijk om spelers binnenboor­d te houden als het transferge­weld uit Engeland komt.”

Engelse media meldden voor aanvang van Ajax-Rosenborg al van een verkoop van Sanchez aan Tottenham Hotspur, waarbij een bedrag van 46 miljoen euro werd genoemd voor de Colombiaan die nog tot 2021 vastligt in de Arena.

(NS)

 ??  ?? Ajax en Tottenham Hotspur zijn naar verluidt toch akkoord over een transfer van Davinson Sanchez (l) naar Londen. (Foto: De Telegraaf)
Ajax en Tottenham Hotspur zijn naar verluidt toch akkoord over een transfer van Davinson Sanchez (l) naar Londen. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname