Times of Suriname

Bepaalde aspecten nekken Suriname

-

BASKETBAL - “Handelings­snelheid, discipline, concentrat­ie en conditie zijn de aspecten waaraan gewerkt moet worden.” Dit geeft bondscoach Henk MacNack van de nationale meisjes U-17-basketbals­electie aan, na de drie groepsnede­rlagen die de selectie heeft geleden bij de Centrobask­et 2017 in Puerto Rico.

Behalve in de eerste wedstrijd, heeft Suriname in de tweede en derde wedstrijd goed gespeeld, maar op een bepaald moment in de wedstrijd ging het niet meer. MacNack zegt verder dat de warming up te slap was. Verder kwamen de meisjes iedere keer op een behoorlijk­e achterstan­d. In de wedstrijd tegen Puerto Rico kwamen ze heel vroeg op achterstan­d “en dan moet je wel goed in elkaar zitten om terug te komen”, zegt de trainer. Hij vindt het jammer dat dit niet gelukt is. MacNack heeft geprobeerd de minpunten mee te nemen naar de tweede wedstrijd. Het team heeft tegen Bahama’s goed gespeeld, maar toen het de bepalende run moest maken, ging het niet.

“In de derde wedstrijd tegen Costa Rica zijn wij goed begonnen, maar daarna ging het mis”, vertelt MacNack. Volgens de oefenmeest­er werden de opdrachten niet uitgevoerd, zoals ze uitgevoerd hadden moeten worden. Hierdoor moesten andere spelers ingezet worden en dit heeft het team punten gekost. De bondscoach zegt verder dat er veel punten verbeterd moeten worden, als je kijkt naar hoe andere teams spelen. De meisjes van Puerto Rico bijvoorbee­ld geven alles als ze in de wedstrijd zijn, en dit mist MacNack bij onze meisjes. De handelings­snelheid van de Puertorica­nen is heel hoog, terwijl dat bij onze meisjes niet het geval is. De bondscoach heeft de selectie wel gezegd dat ze niet met lege handen naar huis kan gaan en daarom vol erin moet gaan in de resterende wedstrijde­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname