Times of Suriname

Oorwassing voor Surinaamse basketbalm­eisjes

-

BASKETBAL – De meisjes U-17-basketbals­electie heeft een oorwassing gehad, tijdens de verliezerr­onde van de Centrobask­et 2017 in Puerto Rico. In het Coliseo Ismael Delgado verloor de selectie gisteren van Guatemala met 61-26. Suriname speelt hierdoor vandaag tegen British Virgin Islands om de zevende/ achtste plaats.

In het eerste quarter speelde Suriname slecht en scoorde maar drie punten. Desondanks was het gat met de tegenstand­er niet groot, omdat Guatemala niet verder kwam dan negen punten. Suriname begon het tweede quarter heel sterk en scoorde tien punten op rij en nam de voorsprong: 13-9. De meisjes van trainer Henk MacNack konden hun goede spel echter niet voortzette­n en gaven de voorsprong uit handen. Guatemala maakte een run van 12-2 en nam weer de voorsprong: 21-15.

Suriname startte het derde quarter goed door de eerste basket te scoren. Mirelva Marica scoorde een lay-up en verkleinde de achterstan­d naar vier punten: 21-17. Verder kon Suriname de achterstan­d niet verkleinen. Guatemala scoorde hierna dertien punten op rij en Suriname keek aan tegen een achterstan­d van zeventien punten (34-17). Uiteindeli­jk sloot Suriname de derde speelperio­de af met een verschil van 22 punten: 43-21. Deze achterstan­d bleek niet meer te overbrugge­n. Ook in het vierde quarter speelde Suriname niet goed en scoorde niet meer dan vijf punten.

Door de nederlaag speelt Suriname vandaag tegen British Virgin Islands, dat eerder op de dag van Bahama’s verloor met 79-60. Guatemala speelt vandaag tegen Bahama’s om de vijfde/ zesde plaats.

Voor Suriname scoorde Cyarah Kensmil zes punten, terwijl Luisa Enriquez er vijftien maakte voor Guatemala. Stephanie Hubard van Suriname presteerde het om dertien rebounds te pakken.

 ??  ?? De meisjes U-17-basketbals­electie die in Puerto Rico meedoet aan de Centrobask­et 2017. (Foto:FIBA)
De meisjes U-17-basketbals­electie die in Puerto Rico meedoet aan de Centrobask­et 2017. (Foto:FIBA)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname