Times of Suriname

Geen menselijke resten gevonden

-

ARUBA - Er zijn geen menselijke resten gevonden in een park op Aruba, zoals de vader van de al twaalf jaar vermiste Natalee Holloway beweert. Dat stelt het Openbaar Ministerie van Aruba. Eerder dit jaar is er op de aangegeven plek gezocht, maar is er niets gevonden. Het OM plaatste gisteravon­d een officiële reactie op hun facebookpa­gina: “De officier van justitie heeft kennis genomen van het nieuws van Dave Holloway. Hij zou met de hulp van een privédetec­tive menselijke resten hebben gevonden en deze ontdekking zou verband hebben met de verdwijnin­g van Natalee Holloway.” De informatie werd eerder dit jaar door een politieage­nt onderzocht, onder leiding van het Ministerie van Justitie. Tijdens het onderzoek dat de politie heeft gehouden in de door Holloway aangegeven zone, werden geen menselijk resten gevonden. In de verklaring valt te lezen dat vader Holloway klaarblijk­elijk informatie naar buiten heeft gebracht over resultaten van een onderzoek. “Op dit moment zijn er echter geen nieuwe feiten of omstandigh­eden bekend met betrekking tot menselijke botten. Als dit in de toekomst wel het geval zou zijn, worden ze serieus onderzocht.”

Dit geldt voor elk geval van een vermist persoon in Aruba. Zoals al eerder werd vermoed, lijkt het erop dat de vader van Natalee een nieuwe documentai­re waarin de zoektocht naar zijn dochter centraal staat onder de aandacht probeert te brengen. Misdaadver­slaggever Peter R. de Vries die zich jarenlang met de zaak bezighield zette gisteren al zijn vraagteken­s bij de ‘vondst’.

Natalee verdween 12 jaar geleden op het eiland. Als hoofdverda­chte kwam Joran van der Sloot in beeld, maar bij gebrek aan bewijs ging hij vrijuit. Van der Sloot zit momenteel een celstraf van 28 jaar uit in Peru voor de moord op Stephany Flores (21).

(AD.NL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname