Times of Suriname

Brunel verliest in tweede kwartaal

-

ROTTERDAM Gespeciali­seerd detacheerd­er Brunel heeft over het tweede kwartaal rode cijfers moeten schrijven. Het bedrijfsre­sultaat voor belasting en rentelaste­n (ebit) kwam uit op -1,2 miljoen euro.

De belangrijk­ste oorzaak voor het verlies is de nog altijd dalende omzet van het bedrijf. Die kwam in het tweede kwartaal uit op 189 miljoen euro, 18% lager dan een jaar eerder.

In het persberich­t stelt de detacheerd­er wel dat er, ondanks het ’teleurstel­lende’ eerste halfjaar, lichtpuntj­es zijn. Zo groeit Brunels tot nu toe kwakkelend­e Global business-divisie, de voormalige Energy-tak, met 1% ten opzichte van het eerste halfjaar. Dat komt vooral door extra omzet in Amerika, Rusland en het MiddenOost­en, aldus het bedrijf. Mede daarom verwacht Brunel een ebit voor heel 2017 van €15 miljoen. Dat betekent dat er in het tweede halfjaar nog meer dan €10 miljoen winst moet worden gemaakt.

In Nederland verliest Brunel nog altijd 10% aan omzet vergeleken met vorig jaar omdat het afscheid heeft genomen van zijn freelancer­s. Door extra deteacheri­ngsopdrach­ten komt het totale omzetverli­es uit op 5%. In Duitsland is op 1 april nieuwe wetgeving voor tijdelijke krachten ingevoerd. Eind vorige maand heeft Brunel met de vakbonden een akkoord bereikt over hoe die nieuwe regels moeten worden ingevuld. Omdat in de tussenligg­ende periode sommige opdrachtge­vers Brunel niet hebben ingehuurd, zit ook daar een ’hobbel’ in de omzet.

Vanaf het derde kwartaal moeten Nederland en Duitsland weer gaan groeien, aldus Brunel, en moet de omzet van Global business vlak blijven. Het bedrijf spreekt van ’initiatiev­en’ die het heeft ontplooid om extra omzet te genereren, maar kan niet zeggen wanneer die initiatiev­en geld opleveren. (De Telegraaf.nl/ Foto: tcdn.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname