Times of Suriname

Minstens 248 doden door zware aardbeving in Mexico

-

MEXICO - Bij de zware aardbeving die dinsdag het zuiden van Mexico trof, zijn zeker 248 doden gevallen. Het is de tweede zware beving in korte tijd in het land. Het dodental blijft oplopen. De meeste slachtoffe­rs vielen in Mexico-Stad, waar de aardbeving veel schade veroorzaak­te.

President Enrique Peña Nieto maakte bekend dat in Mexico-Stad zeker 44 gebouwen zijn ingestort. Daarnaast zijn er gaslekken, staan panden in brand en liggen er nog mensen onder het puin. In de hoofdstad zijn 117 lichamen geborgen en werden tientallen mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Volgens Luis Felipe Puente van Nacional de Protección Civil vielen de overige doden in de staat Morelos, ten zuiden van Mexico-Stad (55), in de staat Puebla (32), in de staat Mexico (10) en in Guerrero (3). In de hoofdstad zijn bovendien nog zeker zeventig gewonden gevallen. De president heeft opdracht gegeven beschadigd­e ziekenhuiz­en te ontruimen. Patiënten worden overgebrac­ht naar andere medische instelling­en. Volgens persbureau AFP kwamen 21 kinderen om het leven toen hun school instortte.

Het Amerikaans­e instituut USGS sprak over een aardbeving met een kracht van 7.1 op de schaal van Richter. Het epicentrum bevond zich op 51 kilometer diepte in de staat Puebla. Het land werd twee weken geleden ook al getroffen door een aardbeving, waarbij bijna honderd mensen om het leven kwamen. Het ging om een bijzonder krachtige aardbeving met een kracht van 8.1, waarvan het epicentrum van de kust af lag. Juchitán, een stadje in de zuidelijke deelstaat Oaxaca, werd met ten minste 37 doden het hardst getroffen. Met name aan de Pacifische kust was de materiële schade groot.

(Volkskrant.nl)

 ??  ?? Een ingestort gebouw in Mexico City na de krachtige aardbeving waarbij tot nu toe meer dan 200 mensen om het leven zijn gekomen.(Foto: Reuters.com)
Een ingestort gebouw in Mexico City na de krachtige aardbeving waarbij tot nu toe meer dan 200 mensen om het leven zijn gekomen.(Foto: Reuters.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname