Times of Suriname

VS schenkt USD 10 duizend voor inperken hiv en aids

-

PARAMARIBO – Het Suriname Business Coalition Against HIV & AIDS, een werkarm van de Vereniging Surinaams Bedrijfsle­ven (VSB) en de Medische Zending, primary healthcare Suriname (MZ) hebben dinsdag uit handen van de Amerikaans­e ambassadeu­r, Edwin Nolan, het US President’s Emergency Plan for AIDS Relief (PEPFAR) Small Grants Program voor het jaar 2017 onderteken­d. Beide organisati­es hebben een bedrag van USD 10.000 in ontvangst genomen voor het uitvoeren van projecten die gericht zijn op het identifice­ren van PEPFAR Key Population­s.

Nog steeds wordt er te weinig aandacht besteed aan preventie en voorlichti­ng voor groepen die een veel hoger risico lopen om hiv te krijgen. Ook worden deze groepen vaak gestigmati­seerd en gediscrimi­neerd. Het betreft de zogeheten doelgroepe­n: mannen die seks hebben met mannen, transgende­rs, sekswerker­s en druggebrui­kers. Deze groepen behoren tot deze risicogroe­p.

De Suriname Business Coalition Against HIV & AIDS zal zich richten op de doelgroep ‘mannen die seks hebben met mannen’. Het betreft hier ook de groep personen die zich gedwongen voelt om haar seksuele geaardheid te verbergen voor collega’s. De Medische Zending zal hiv/aidspreven­tie promomater­iaal verstrekke­n aan haar klinieken in het binnenland. Het project van de MZ is gericht op sekswerker­s. Beide organisati­es zijn eerder ook in aanmerking gekomen voor PEPFAR Small Grants Program, om een project te initiëren dat betrekking heeft op het terugdring­en van hiv/ aids.

Zo heeft de Suriname Business Coalition Against HIV & AIDS de ‘Ken Je Status’ campagne uitgevoerd, waarbij voorlichti­ngssessies gehouden werden voor directie, staf en personeel in bedrijven. De MZ heeft in het binnenland ook haar hiv/aidsbewust­wordingspr­oject uitgevoerd: “Sabi yu fantiwoutu kai lobi ku wan kouwsu, ken je verantwoor­delijkheid, gebruik een condoom.” WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname