Times of Suriname

Tweede autoloze dag te Latour

-

PARAMARIBO – Vandaag wordt de tweede autoloze dag georganise­erd en dit keer dan wel op Latour. De Latourweg wordt voor dit evenement vanaf 12u afgesloten voor alles dat CO2 uitstoot, aldus Wilgo Koster, centrumcoö­rdinator van Stibula. Er zullen tal van activiteit­en gehouden worden op de Latourweg. De mensen zullen informatie krijgen van de verschille­nde deelnemers zoals Nimos, Telesur, de padvinders, het Nationaal Leger en bedrijven.

Koster geeft aan dat maanden van tevoren gesproken is met de ondernemer­s aan de Latourweg over de autoloze dag. De bedoeling van de autoloze dag is om de wereld te laten zien dat ook Suriname vecht tegen klimaatver­andering, want daar gaat het eigenlijk om. Het gaat niet zozeer om het afsluiten van de Latourweg, het is de bedoeling dat de mensen bewust gemaakt worden over de klimaatver­andering. Het is de bedoeling om mensen bewust te maken dat ze hun auto minder moeten gaan rijden, want de uitstootga­ssen die vrijkomen, zijn vernietige­nd voor de wereld, zegt Koster.

Koster geeft verder aan dat de autoloze dag wereldwijd op 22 september wordt gehouden, maar dat hij gemeend heeft om het op zaterdag te organisere­n, omdat de Latourweg op de vrijdag te druk is.

Gilbert Harvey, manager van Hes-D BBQ, geeft aan dat het bedrijf geen moeite heeft met de autoloze dag. Zelf vindt hij het een goed idee, maar geeft tegelijker­tijd ook aan dat de inkomsten minder gaan zijn voor het bedrijf. Harvey zegt verder dat het de bedoeling is dat mensen meer moeten bewegen, maar wil ook weten hoe hij morgen aan het werk komt, aangezien de Latourweg wordt afgesloten. De districtsc­ommissaris van Paramaribo Zuidwest, Remy Pollack, geeft aan dat ze de aanvraag van de organisati­e hebben ontvangen om een vergunning te verstrekke­n. Hij geeft aan dat hij geen problemen ziet met het afsluiten van de Latourweg. Hij kan meegaan met de aanvraag om mensen bewust te maken dat ze moeten bewegen en dat ook andere vervoermid­delen zijn, zoals de fiets. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname