Times of Suriname

De Goudenlepe­l verstrekt schoolpakk­etten

-

PARAMARIBO – Stichting De Goudenlepe­l heeft onlangs 20 schoolpakk­etten aan kinderen van Apoera verstrekt en 12 aan een kinderhuis. Vandaag zal de stichting de overige 370 schoolpakk­etten verstrekke­n aan kinderen van minder draagkrach­tige gezinnen in Paramaribo. Dit zegt de voorzitter van Stichting De Gouden Lepel, Maikel Blokland, aan Times of Suriname.

De stichting organiseer­t al enkele jaren de Feeding Day. “Vanwege minder financiele middelen hebben we het dit jaar gehouden op ongeveer 400 pakketten”, aldus Blokland. Hij zegt dat de overhandig­ing om 10u begint. Er is een korte speech voor de kinderen, waarbij hen moed zal worden ingesproke­n door een voorganger. Behalve dat de kinderen opgevangen zullen worden, stimuleert de stichting ook ouderparti­cipatie.

Het doel van dit schoolpakk­ettenproje­ct is om behoeftige kinderen van de lagere school een stimulans te geven om het nieuwe school jaar goed te beginnen.

De stichting De Gouden Lepel werd in het leven geroepen om hulp te bieden aan de minder draagkrach­tigen in de Surinaamse samenlevin­g. Met de ondersteun­ing van de trouwe leden van de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin is de stichting in staat geweest dit project te kunnen uitvoeren en ook met hulp van een bankinstel­ling die elk jaar een bijdrage levert.

Naast het verstrekke­n van de schoolpakk­etten, zal de organisati­e de kinderen ook een broodmaalt­ijd aanbieden. “Wij verwachten een gezellige dag met de kinderen en ouders. De kinderen krijgen de kans om speelgoed en kledingstu­kken uit te kiezen”, zegt Blokland. Volgens hem is het niet de bedoeling dat de minder draadkrach­tigen zo verder moeten. De Gouden Lepel blijft bidden dat de zwakkere gezinnen er financieel bovenop komen. MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname