Times of Suriname

Marinebaas neemt grappend afscheid

-

DEN HELDER - De commandant van de marine generaal Rob Verkerk heeft afscheid genomen in stijl. Waar normaal commando-overdracht­en bij de krijgsmach­t strak van het protocol staan, strooide de vertrekken­de marinebaas met oneliners.

Dat de generaal zo vertrok, verbaasde weinigen. Verkerk staat bekend om zijn recht voor zijn raap presentati­e en onverschro­kken karakter. Eerder deze week schroomde hij niet de premier van SintMaarte­n via Twitter van repliek te dienen nadat deze had geklaagd over het optreden van de mariniers op zijn eiland.

Refererend aan deze kwestie grapte de generaal dat het jammer was dat hij daarom weg moest. Eerder haakte hij aan bij de toespraak van minister Hennis (Defensie). Zij stelde dat zowel zij als Verkerk geen schoolvoor­beelden van geduldige mensen zijn. “We zullen in mijn geval maar zeggen dat het aan de overgang heeft gelegen,” grapte Verkerk. De humoristis­che benadering moet aanstekeli­jk hebben gewerkt, want de nieuwe Commandant Zeestrijdk­rachten Rob Kramer stelde dat het moeilijk zou zijn om een marinier als Verkerk op te volgen. Kramer komt zelf bij de vloot vandaan.

“Mariniers staan over het algemeen bekend om hun galantheid, charme en indrukwekk­end voorkomen,” speechte de nieuwe marinebaas die zelf niet erg groot van stuk is. Zijn voorganger beantwoord­de de kwinkslag met de opmerking dat in dit geval grootte niet van belang is. (De Telegraaf/ Foto: WordPress.com)

 ??  ?? De commandant van de marine generaal Rob Verkerk staat bekend om zijn recht voor zijn raap presentati­e en onverschro­kken karakter.
De commandant van de marine generaal Rob Verkerk staat bekend om zijn recht voor zijn raap presentati­e en onverschro­kken karakter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname