Times of Suriname

Burgemeest­ers praten met formatiepa­rtijen

-

DEN HAAG - De burgemeest­ers van de vier grote steden hebben over een groot aantal onderwerpe­n gesproken aan de formatieta­fel. Het was een “positief en constructi­ef” gesprek volgens de eerste burgers.

Ahmed Aboutaleb van Rotterdam liet na afloop weten dat er onder anderen is gesproken over veiligheid, integratie, openbaar vervoer en milieu.

Namens Amsterdam schoof wethouder Kajsa Ollongren aan, de waarnemer voor de zieke burgemeest­er Eberhard van der Laan. De locoburgem­eester vertelde dat er aandacht is gevraagd voor tekort aan woningen in de grote steden. Ze voegde daaraan toe dat met name huisvestin­g van middeninko­mens een groot probleem is in haar stad. Burgemeest­er Pauline Krikke van Den Haag benadrukte dat het de eerste keer in de geschieden­is is dat de eerste burgers van de grote steden mogen aanschuive­n aan de formatieta­fel.

“We zijn blij met deze uitgestoke­n hand en het laat zien dat wij voor de nationale economie van belang zijn,” aldus Krikke.

Aboutaleb beklaagde zich eerder over de formatie. Hij vond dat de grote steden ook aan het woord moeten komen in de onderhande­lingen. Eerder kwamen vertegenwo­ordigers van de provincies, gemeenten en waterschap­pen langs bij het formerende kwartet.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname