Times of Suriname

Barcelona gaat werk maken van Goretzka

-

VOETBAL - Barcelona gaat in januari een concrete poging ondernemen om Leon Goretzka over te nemen van Schalke 04, zo weet Mundo Deportivo te melden. Het contract van de middenveld­er in Gelsenkirc­hen loopt volgende zomer af, maar Barça durft niet te wachten tot hij transfervr­ij is. Er is namelijk de nodige concurrent­ie voor de Duits internatio­nal. Bayern München maakt ook werk van de komst van Goretzka, terwijl Arsenal, Liverpool en Manchester United ook geïnteress­eerd zijn. Schalke 04 hoopt het contract van Goretzka nog te kunnen verlengen, maar lijkt door de interesse kansloos te zijn. Die Königsblau­en namen de middenveld­er in 2013 voor zo’n drie miljoen euro over van VfL Bochum. Dankzij Barcelona maakt Schalke 04 mogelijk nog winst op Goretzka, die zijn zinnen naar verluidt zelf ook heeft gezet op een transfer naar Spanje. De Catalanen hebben er namelijk geen problemen mee om in januari een bescheiden transferso­m te betalen voor de 22-jarige Duitser. Volgens Mundo Deportivo zal dat bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro liggen.

(VZ) VOETBAL - Alan Shearer heeft Sergio Agüero uitgedaagd om dertig doelpunten of meer in de Premier League te maken. De teller van de spits van Manchester City staat na vijf competitie­duels op evenveel doelpunten. Luis Suárez was in 2013/14 de laatste speler die minimaal dertig keer scoorde op het allerhoogs­te niveau in Engeland: 31 goals voor Liverpool. “Hij maakte afgelopen seizoen twintig goals in de Premier League”, zo vertelde Shearer, die met 260 doelpunten nog altijd topscorer aller tijden van de Engelse competitie is, in gesprek met Manchester Evening News. “Ik denk dat hij voor dit seizoen moet streven naar dertig Premier League-goals. Voor een spits is het een droom om in dit team te spelen. Ze creëren zo ontzettend veel kansen en spelen snel en aanvallend voetbal.” Agüero passeerde in elk van zijn laatste drie seizoenen de barrière van twintig treffers

 ??  ?? Barcelona gaat in januari een concrete poging ondernemen om Leon Goretzka over te nemen van Schalke 04. (Foto: Voetbalzon­e)
Barcelona gaat in januari een concrete poging ondernemen om Leon Goretzka over te nemen van Schalke 04. (Foto: Voetbalzon­e)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname