Times of Suriname

Keizer kritisch op media

-

VOETBAL - Marcel Keizer denkt dat de buitenwere­ld te weinig oog heeft voor de invloed die de tragedie rond Abdelhak Nouri heeft gehad op de spelers van Ajax. Niet lang nadat duidelijk werd dat Nouri ernstige en blijvende hersenscha­de had opgelopen, moesten de Amsterdamm­ers al strijden om een plek in de laatste Champions Leaguevoor­ronde. Dat liep verkeerd af en ook de Europa Leaguevoor­ronde bleek een te zware horde. In de competitie verzamelde Ajax tien punten uit vijf duels.

Op de persconfer­entie voorafgaan­d aan het duel met Vitesse, van zondag, benadrukt Keizer dat Ajax de situatie van Nouri nooit als excuus heeft gebruikt. “Ik vind wel dat men dan in de media snel heel erg kritisch is op deze groep spelers, daar heb ik wel wat moeite mee. Je moet het niet onderschat­ten. Omdat wij er geen excuus van maken, denkt iedereen dat je er zomaar overheen kan stappen. Zo makkelijk gaat dat echt niet.”

Keizer zegt dat Ajax zich nu beter voelt dan twee maanden geleden. “Maar twee maanden geleden hoor je het slechtste nieuws wat je kan krijgen”, voegt hij daaraan toe. “Een dag later staan diezelfde spelers op het trainingsv­eld, twee dagen later spelen ze een wedstrijd, omdat ze weten dat ze tien dagen later in de Champions League spelen. Dat is niet normaal, volgens mij. Als je daar een spelersgro­ep op beoordeelt, dat vind ik nog wel wat.”

Het lijkt erop dat de trainer tegen Vitesse opnieuw kiest voor Klaas-Jan Huntelaar als aanvalslei­der, ondanks dat Kasper Dolberg midweeks een hattrick maakte tegen SVV Schevening­en in de beker. Keizer wil over zijn opstelling nog niets bevestigen. “Kasper is een realistisc­he jongen. Het begin van het seizoen was knokken voor hem, maar ik zie dat hij er weer aan komt. Doelpunten helpen daarbij. Dat is alleen maar lekker voor hem en dan is het voor ons ook goed. Dolberg komt er echt wel weer aan.”

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname