Times of Suriname

Bartomeu beticht van leugens

-

VOETBAL - Agustí Benedito heeft FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu wederom van leugens beticht. Volgens de preses is de contractve­rlenging van Lionel Messi een gedane zaak. Niets van waar, stelt een van zijn grootste tegenstand­ers. Benedito lanceerde eerder deze maand een motie van wantrouwen tegen Bartomeu. Hij kraakt het beleid in Camp Nou. “Bartomeu zei dat het contract van Messi is getekend en dat alleen het protocol nog bepaald wordt. Maar dat contract is niet geldig zonder de handtekeni­ng van Leo”, stelt Benedito tegen Diario Sport. “Ook als zijn vader heeft getekend, is de handtekeni­ng van de speler nodig. Ik hoop dat de voorzitter alles eerlijk gaat uitleggen. Het is niet de eerste keer dat hij liegt.” Benedito verzamelde tot dusver 10.715 handtekeni­ngen. Hij heeft 16.570 nodig om de socios over een vertrek van Bartomeu te laten stemmen.

(VP) VOETBAL - Neymar verruilde Barcelona afgelopen zomer voor Paris SaintGerma­in. Les Parisiens voldeden aan de afkoopclau­sule van de Braziliaan in Spanje en telden 222 miljoen euro neer voor Neymar. Ivan Rakitic is teleurgest­eld dat Barça er niet in geslaagd is om de aanvaller te behouden.

“Voor mij was het moeilijk. Niet alleen omdat hij een van de beste spelers ter wereld is, maar ook omdat hij een geweldige persoonlij­kheid is. Hij was enorm belangrijk in de kleedkamer en hij is een van de geweldigst­e gasten in het voetbal die ik ken”, zegt Rakitic in gesprek met de BBC. “Dus het was een slechte beslissing om hem te laten gaan, want ik had hem graag als ploeggenoo­t gehouden.” “We moeten zijn beslissing om te vertrekken respectere­n”, vervolgt de Kroatische middenveld­er. “Als er een club is die hem kan betalen en hij wil vertrekken, moeten we dat accepteren en hem

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname