Times of Suriname

Wall Street beweegt richting lagere opening

-

NEW YORK - De Amerikaans­e beurzen gingen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangev­ende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbe­l tot 0,2 procent in het rood.

Het sentiment stond gisteren onder druk, vanwege hernieuwde geopolitie­ke spanningen, nadat Noord-Korea dreigde een waterstofb­om tot ontploffin­g te brengen boven de Stille Oceaan. Het dreigement is een reactie op een verklaring van de Amerikaans­e president Donald Trump voor de VN eerder deze week, waarin hij met ‘totale vernietigi­ng’ van het land dreigde. “Het was te verwachten dat Trump’s enigszins provoceren­de taal richting NoordKorea voor de VN deze week een reactie tot gevolg zou hebben, waardoor de geopolitie­ke spanningen verder oplopen”, aldus marktanali­st Richard Perry van Hantec Markets. “Vanwege oplopende geopolitie­ke spanningen presteren veilige havens, zoals de yen en goud, terwijl de rendemente­n op Treasuryie­s al weer naar beneden gaan”, voegde hij toe. Op macroecono­misch vlak stond slechts de voorlopige samengeste­lde inkoopmana­gersindex van september geagendeer­d. De markt kijkt tevens uit naar een drietal sprekers van de Federal Reserve. San Francisco Fed-voorzitter John Williams spreekt tijdens een conferenti­e van de centrale bank van Zwitserlan­d in Zürich. Fed-voorzitter Esther George van Kansas spreekt tijdens een oliecongre­s in Oklahoma City en Dallas Fed-voorzitter Robert Kaplan neemt deel aan een vraag en antwoord-sessie tijdens dezelfde bijeenkoms­t. De euro/ dollar noteerde op 1,1968. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1969 en bij het sluiten van de Amerikaans­e beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1942 op de borden.

Apple noteerde in de elektronis­che handel voorbeurs 0,7 procent lager. Het aandeel stevent af op zijn slechtste week na een iPhone lancering sinds de allereerst­e iPhone in 2007 werd vrijgegeve­n.

(Beursduive­l/Foto: NU.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname