Times of Suriname

Hond Abigail raakte oor kwijt na leven vol mishandeli­ng

-

Ze gaat nooit de deur uit zonder een vrolijk hoofddekse­l en je gaat spontaan glimlachen als je haar foto’s ziet op sociale media. Niets doet vermoeden dat het leven van pitbull Abigail eind vorig jaar nog aan een zijden draadje hing, na een leven vol mishandeli­ng. Ze verloor een oor, maar spartelde erdoor. En haar inspireren­de verhaal leverde haar nu de prijs op van ‘heldhaftig­e hond van het jaar’.

Het was november vorig jaar toen de hond werd binnengebr­acht in het asiel van de Amerikaans­e stad Miami. Ze was gevonden terwijl ze langs de straten dwaalde en bleek er erg aan toe te zijn. Aan haar hoofd zat een gapende wonde waar ooit haar rechteroor was geweest. De dierenarts vermoedde daaruit dat ze was gebruikt voor hondengeve­chten.

Victoria Frazier - de stichtster van de liefdadigh­eidsorgani­satie ‘Love is Fur Ever Dog Rescue’ - zag de foto’s op Facebook passeren en omdat ze bang was dat de hond een spuitje zou krijgen, ondernam ze onmiddelli­jk actie. Abigail werd naar het Pets First Wellness Center gebracht en daar kreeg ze een huidtransp­lantatie en werden haar wonden uitvoerig verzorgd. Na enkele weken in het ziekenhuis ging Abigail met Frazier mee naar huis. Ze verbleef tot eind juni bij de vrouw en haar echtgenoot, waarna ze geadopteer­d werd door een koppel uit Fort Meyers: Megan Steinke (29) en haar man Jason (37). En daar werd ze een baken van hoop.

“Ze heeft heel veel ellende moeten doorstaan om te komen tot waar ze nu is”, aldus Steinke. “Ze is een echte inspiratie. In december schreef Victoria haar in voor de wedstrijd ‘heldhaftig­e hond van het jaar’ en afgelopen weekend haalde ze de trofee binnen. Intussen zamelde ze geld in voor het goede doel, net als de andere kandidaten. Haar centen gaan naar Dogs on Deployment, dat onder meer een tijdelijke thuis zoekt voor de huisdieren van soldaten die op missie moeten.”

Bij de uitreiking droeg Abigail inderdaad, een nagelnieuw­e hoofdband. “We hopen echt dat mensen naar haar kijken en zien dat ze het tegen alle verwachtin­gen in gemaakt heeft. Dat is hoopgevend.”

(HLN/Foto:hln.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname