Times of Suriname

Herregistr­atie sociale woningbouw van start

-

PARAMARIBO - De overheid zal heel binnenkort een aanvang maken met de herregistr­atie van personen die in woningnood verkeren. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut in een persberich­t.

Deze herregistr­atie is nodig voor het opschonen en actualiser­en van het bestand van woningaanv­ragen en de woningbeho­efte. Hierdoor zal het ministerie een duidelijk beeld hebben van het aantal woningzoek­enden. De vrijgekome­n informatie zal ook ertoe bijdragen dat er een duidelijk beleid wordt uitgestipp­eld in het kader van de toewijzing van woningen.

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) had deze mededeling reeds in De Nationale Assemblee (DNA) voorgehoud­en en zal het proces met medewerkin­g van relevante instanties spoedig starten. Volgens de minister is het bestand van de Stichting Volkshuisv­esting Suriname (SVS) door de jaren heen ‘vervuild’ geraakt. Ze legt uit dat burgers die bijvoorbee­ld een perceel hebben gehad, nog steeds geregistre­erd staan als woningzoek­enden en nog voorkomen in het bestand van de SVS. Bij de herregistr­atie zal het ministerie een drietal categorieë­n doorvoeren namelijk: de groep die geen woning kan kopen; deze mensen komen in aanmerking voor een huurwoning, de groep die in aanmerking komt voor een huurkoopwo­ning en de groep die voor een koopwoning in aanmerking komt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname