Times of Suriname

Barcelona boekt minimale zege in Portugal

-

VOETBAL - Barcelona heeft ook de tweede groepsweds­trijd in de Champions League in winst omgezet. Het team van Ernesto Valverde nam gisteravon­d in de tweede helft afstand van Sporting Portugal: 0-1. Een eigen doelpunt van Sebastián Coates deed de Portugese club de das om. Het was een frustreren­de eerste helft voor Barcelona, dat het uitstekend georganise­erde Sporting nauwelijks in de problemen kon brengen. Kort voor rust haalde Fábio Coentrão met een ijzersterk blok de angel uit de enige serieuze kans van Barcelona. Hij zorgde ervoor dat Lionel Messi niet richting doel kon schieten en daardoor bleef het voor rust doelpuntlo­os. Kort na de onderbreki­ng was het toch raak voor Barcelona. Een indraaiend­e vrije trap van Messi werd meermaals verlengd in het strafschop­gebied en verdediger Coates van Sporting gaf het ongelukkig­e laatste zetje: 0-1. Barcelona kwam even later goed weg, toen Ivan Rakitic bij de tweede paal Bas Dost naar de grond haalde. Arbiter Ovidiu Hategan gaf geen gehoor aan de klaagzang van de Nederlande­r. Twintig minuten voor tijd leidde Dost een gigantisch­e kans in voor de thuisploeg, maar na zijn pass richting Bruno Fernandes kreeg de Portugees de bal van dichtbij niet achter MarcAndré ter Stegen. Vlak voor tijd liet Paulinho aan de overzijde ook een grote kans onbenut.

Basel – Benfica: 5-0, CSKA Moscow – Manchester United: 1-4, Anderlecht – Celtic: 0-3, Qarabag – AS Roma: 1-2, Juventus – Olympiacos: 2-0. (VZ)