Times of Suriname

27 doden bij schietpart­ij in kerk Texas

-

TEXAS - In een kerk in de plaats Sutherland Springs in de Amerikaans­e staat Texas zijn zondag bij een schietinci­dent 27 doden gevallen, meldt de lokale politie. Daarnaast zijn ook heel wat gewonden gevallen. Onder de slachtoffe­rs is een tweejarig kind.

Volgens de lokale sheriff liep een man om 11.30 uur in de ochtend The First Baptist Church binnen en begon om zich heen te schieten.

De FBI gaat uit van één dader, maar onderzoekt of er meer schutters waren. Na een korte achtervolg­ing is de schutter in het nabijgeleg­en Guadeloupe County neergescho­ten door de politie. Dat maakten de autoriteit­en bekend. Dat is ongeveer acht kilometer bij de kerk vandaan. Lokale media melden dat er minimaal twintig mensen gewond zijn geraakt. De gewonden zijn naar twee ziekenhuiz­en gebracht; in San Antonio zijn acht mensen binnengeko­men. In het ziekenhuis in Floresvill­e, dat 24 kilometer bij de kerk vandaan ligt, zijn ook mensen binnengeko­men. Sutherland Springs ligt ongeveer vijftig kilometer ten zuidoosten van de stad San Antonio en telt vierhonder­d inwoners. Lokale media melden dat er meestal ongeveer vijftig mensen de kerkdienst bijwonen. De gouverneur van Texas reageerde kort na de schietpart­ij: “Onze gebeden gaan uit naar de slachtoffe­rs van deze afschuweli­jke daad. Onze dank gaat uit naar de politie voor het ingrijpen.”

(NU.nl/News.com.au)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname