Times of Suriname

SURFHQW FRQWUROH KDYHQ QRRG]DNHOLMN

-

PARAMARIBO - De 00 procent controle op de Dr. -ules Sedne\ Haven is nodig. 9olgens financiënm­inister Gillmore Hoefdraad is deze maatregel ingevoerd om onder ander het doorvoeren van drugs en andere illegale handelinge­n tegen te gaan.

³(rJens moeten Zij toFh ]eJ Jen Ze Jaan de ]aken aan pakken en Zij Jaan in Ieite op ZeJ naar een ander strXF tXXr´ aldXs de minister in een persberiFh­t van het 1ationaal ,nIormatie ,nstitXXt. +ij haalt aan dat de reJerinJ vastbera den is om strXFtXren ]odaniJ in te riFhten dat de kans voor het misJaan van handelin Jen steeds kleiner Zordt. +et motto Zaarmee het ministerie te Zerk Jaat is dat de bona fide handel en de bonafide bedrijven Jeen sFhade Jeen vertraJinJ Jeen verlies Jaan lijden.

:at betreIt de tarieIsaan­pas sinJen ]eJt de minister dat de doXane Jeen enkele bemoeie nis oI invloed hierbij heeIt Jehad. 'e nieXZe tarieIstrX­F tXXr van de haven komt van de terminal operator.

+et 0inisterie van )inanFisn JeeIt verder aan verrast te door de koppelinJ van de nieXZe tarieven door de ter minal operators op de -Xles 6edne\ +aven aan de doXane Fontrole van Fon tainers. 'e meerkosten die aan ondernemer­s Zorden JevraaJd Zerken onJetZij Ield door in de prij]en voor de FonsXment. 'it drXist in teJen het beleid van de reJe rinJ. +et kan nimmer ]o ]ijn dat bonafide ondernemer­s de dXpe Zorden van malversa ties van malafide handelaren. 8it een onder]oek dat in Jesteld is door de minister blijkt dat de doXane Jeen en kele bemoeienis oI invloed heeIt Jehad op de tarieven strXFtXXr op de -Xles 6edne\ +aven opererende partiFXlie ren. +et bepalen van tarieven is een aanJeleJen­heid tXssen de sFheepvaar­taJenten en hXn terminal operators aan de ene kant en hXn klanten aan de andere kant. 2ntereFht is in de bekendmaki­nJ van de terminal operators de doXane Fontrole Jenoemd als basis voor de nieXZe tarie venstrXFtX­Xr. 'e tarieven ]ijn niet tot stand Jekomen in overleJ met de doXane ]oals meeJedeeld door de terminal operators. +et ministerie kan derhalve Jeen verantZoor­de lijkheid hiervoor nemen.

+et ministerie heeIt beslo ten de bonafide ondernemer­s teJemoet te komen. $an de doXane ]ijn instrXFtie­s Je Jeven om vanaI vandaaJ bij Fontrole van Fontainers een ]odaniJ Fontroles\steem toe te passen voor bonafide im porteXrs en e[porteXrs Zaar door die niet in aanrakinJ komen met de verhooJde kosten. 7eJelijker­tijd ]al onverbidde­lijk de malafide handelaren hard Zorden aan Jepakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname