Times of Suriname

7RH]LFKW RS 5REHUW 0 DDQJHVFKHU­SW QD FRQWDFW PHW PHGLD

-

D(1 +$$* - +et toezicht oS de veroordeel­de kindermisE­ruiker 5oEert 0. is aangescher­St. =ijn Eezoek Zordt voortaan vooraI gescreend. 2ok zijn in- en uitgaande Sost en teleIoonge­sSrekken Zorden Eeter gecontrole­erd. Dat schrijIt minister Dekker 5echtsEesc­herming aan de TZeede Kamer naar aanleiding van Eerichtgev­ing in de Volkskrant.

5oEert 0. Zerd in 2013 voor zedenmisdr­ijven met zeer jonge kinderen in hoger EeroeS veroordeel­d tot een celstraI van 19 jaar en tEs. 9anuit zijn detentie lukte het hem Erieven te sturen naar de Volkskrant en Trouw. TZee verslaggev­ers van de Volkskrant heEEen meermaals teleIonisc­h contact met 0. gehad en heEEen hem Eezocht in de gevangenis in 9ught. De veroordeel­de had hen aangemeld als µrelatieEe­zoek¶ en had geen toestemmin­g gevraagd voor een mediaEezoe­k terZijl gedetineer­den elk contact met journalist­en altijd moeten voorleggen aan de gevangenis­directie. De 9olkskrant­journalist­en Zilden van 0. een toelichtin­g oS een e[cuusErieI die hij heeIt geschreven aan de ouders van zijn slachtoffe­rtjes. Daarin Eetuigt hij sSijt aan de ouders en Eiedt hij aan dat ze met hem kunnen Sraten. 0. verstuurde die ErieI vorig jaar Eehalve aan advocaat 5ichard Korver die een groot deel van de ouders vertegenZo­ordigt ook aan Trouw en de Volkskrant. +ij vermomde zijn schrijven als µadvocaten­Sost¶ alsoI zijn ErieI gericht Zas aan een jurist van een advocatenk­antoor. Daardoor Zerd de ErieI niet gescreend. *edetineerd­en mogen Zel vrijelijk contact met advocaten heEEen.

9olgens Dekker heeIt de directeur van de gevangenis in 9ught de kZestie EesSroken met het Sersoneel. 9erscherSt­e toezichtma­atregelen zijn direct in gang gezet.

9olkskrant-hooIdredac­teur 3hiliSSe 5emarTue stelt dat de krant het in dat stadium van het onderzoek Eelangrijk vond het SersSectie­I van 5oEert 0. te onderzoeke­n. De journalist­en heEEen zich geZoon onder hun eigen naam aangemeld zoals de 9olkskrant altijd doet.

³2ns leek de kans groot dat de gevangenis de verslaggev­ers zou vragen oI ze journalist­en Zaren. Daar hadden Ze dan eerlijk oS geantZoord met het Zaarschijn­lijke gevolg dat Ze 5oEert 0. niet hadden kunnen sSreken. 0aar de gevangenis vroeg niets. +adden de verslaggev­ers vervolgens uit zichzelI moeten zeggen dat Ze journalist­en Zaren" In Eeginsel moeten journalist­en hun identiteit en intenties oSenEaren maar de leidraad voor de journalist­iek maakt Zel uitzonderi­ngen: aIZijking van die regel is mogelijk als er sSrake is van een misstand en aIZijking van de norm nodig is om die aan de orde te stellen. Dit geEeurt Zel vaker. :e heEEen oS deze manier een intervieZ in de krant gekregen met 5omano van der Dussen die al jaren onterecht veroordeel­d in een 6Saanse cel zat. Dat intervieZ Zas Eelangrijk en heeIt Eijgedrage­n aan zijn latere vrijlating. In het geval van 5oEert 0. heEEen Ze uiteindeli­jk Eesloten het intervieZ niet voor onze SuElicatie te geEruiken.´

(de Volkskrant)

 ??  ?? Het gebouw werd anderhalve week geleden gesloten, nadat bleek dat de school eenzelfde vloerconst­ructie heeft als de parkeergar­age bij Eindhoven Airport, die eerder dit jaar instortte.
Het gebouw werd anderhalve week geleden gesloten, nadat bleek dat de school eenzelfde vloerconst­ructie heeft als de parkeergar­age bij Eindhoven Airport, die eerder dit jaar instortte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname