Times of Suriname

7RWWHQKDP +RWVSXU ZLQW

-

VOETBAL - Tottenham +otspur heeft gistermidd­ag goede zaken gedaan in de top van de 3remier League. +et elftal van 0auricio 3ochettino imponeerde voor eigen publiek niet tegen stadsgenoo­t &rystal 3alace, maar kwam door een doelpunt van +eung-0in 6on uiteindeli­jk toch bovendrijv­en 1-0. 3ochettino moest het door blessurele­ed stellen zonder zowel +ugo Lloris als 0ichel Vorm, waardoor derde doelman 3aulo *azzaniga voor het eerst in dagen tussen de palen stond in een competitie­wedstrijd voor the 6purs. Aan de kant van de bezoekers kon Timothy )osu-0ensah rekenen op een basisplaat­s, terwijl Jawro 5iedewald genoegen moest nemen met een reserevol. Tottenham maakte afgelopen woensdag grote indruk tegen 5eal 0adrid, maar had de grootse moeite om zijn Londense buurman in de eerste helft aan het wankelen te brengen.

&rystal 3alace bleef betrekkeli­jk eenvoudig op de been in de eerste minuten en was op slag van rust zelfs dicht bij de openingstr­effer. Een lage kopbal van 6cott Dann na een hoekschop van Andros Townsend werd echter op knappe wijze onschadeli­jk gemaakt door *azzaniga. +arry .ane was zes keer trefzeker in zijn laatste vier competitie­duels, maar de aanvalslei­der van Tottenham kwam in de eerste helft nauwelijks in het stuk voor.

De thuisploeg bleef ook in de tweede helft kwakkelen en had het aan *azzaniga te danken dat &rystal 3alace niet al vroeg na rust de leiding nam. +ij hield eerst Townsend van een doelpunt af en redde niet veel later miraculeus op een kopbal van Luka 0ilivojevi­c. Tottenham kwam ook in het tweede bedrijf nauwelijks in zijn spel, maar werd uiteindeli­jk gered door +eung-0in 6on. De Zuid-.oreaanse aanvaller vond na ruim een uur de verre hoek met een schot van net buiten het strafschop­gebied en bezorgde zijn ploeg zo toch nog de volle buit. (VI)

??  ?? Danny Rose van Tottenham Hotspur probeert het bal in het gebied te brengen, terwijl Timothy Fosu-Mensah van Crystal Palace dit probeert te voorkomen. (Foto: EPL)