Times of Suriname

'XUH SXQWHQYHUO­LHV YRRU $MD[

-

VOETBAL - Ajax heeft gisteren een dure nederlaag geincassee­rd tegen )& 8trecht. Voor eigen publiek gingen de Amsterdamm­ers met 1-2 onderuit, door twee treffers van Zakaria Labyad. Ajax oogde inspiratie­loos en creëerde veel te weinig kansen tegen een goed georganise­erd 8trecht. Ajax mocht zich gelukkig prijzen met de 1-1 ruststand, want de Amsterdamm­ers zorgden nauwelijks voor gevaar in de eerste helft. Tot het moment van de gelijkmake­r, vijf minuten voor rust, kwam 8trecht zelden in de problemen. Een vroeg doelpunt van Labyad had de bezoekers op voorsprong gebracht. 8trecht hield de ruimtes klein en hield Ajax op die manier lang in bedwang. 3as enkele minuten voor rust was het raak voor Ajax, bij een van de eerste serieuze mogelijkhe­den voor de thuisploeg. De defensie was daar verantwoor­delijk voor een lange bal van Joël Veltman werd verlengd door 0atthijs de Ligt en 1ick Viergever gleed het leer achter doelman David Jensen. De tweede helft vertoonde gelijkenis­sen met de eerste.

:el mochten de bezoekers zich in de handen wrijven toen Amin <ounes een gouden kans onbenut liet. .ort nadat Andrp Onana een fraaie redding leverde op een schot van .erk, stelde .asper Dolberg zijn ploeggenoo­t <ounes in staat om van dichtbij af te werken. De Duitser raakte de bal echter niet goed en schoot over. Ajax creëerde weinig, terwijl 8trecht gokte op de counter en wel tevreden was over de tussenstan­d. De ploeg van .eizer bleef aanvallend onmachtig en het publiek werd steeds minder tevreden. 8trecht hield stand en kwam in de slotfase zelfs op voorsprong dankzij Labyad. +akim Ziyech schoot van afstand nog op de lat en dat was de grootste mogelijkhe­id die Ajax nog zou krijgen. (VI)