Times of Suriname

Kustwacht organiseer­t open dag voor muloleerli­ngen

-

PARAMARIBO - De Kustwacht en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) hebben gezamenlij­k voor het tweede opeenvolge­nde jaar, een open dag georganise­erd voor muloleerli­ngen van de vierde klas. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut in een persberich­t.

Het beoogde doel is om de studenten wat meer informatie te verstrekke­n over het maritiem wezen in Suriname en bij hen alvast de interesse aan te wakkeren voor een carrière binnen de maritieme sector. Het tweede doel van deze open dag was om een bijdrage te leveren aan de bekendheid van beide organisati­es. Naomi Wartes, hoofd HRM van de Kustwacht, vertelt dat aan de leerlingen het reilen en zeilen binnen de Kustwacht. “Wat doet de kustwacht? Wat houdt de kustwacht in? Wat zijn de taken en bevoegdhed­en van de kustwacht? En wat zijn de vereisten om kustwachte­r te worden?” Dat zijn allemaal vragen die door de leerlingen werden gesteld, waarop zij antwoord hebben gehad. Het personeel van zowel de Kustwacht als de MAS heeft de aanwezige leerlingen klassikaal wegwijs gemaakt in de werkzaamhe­den van deze instanties.

Apart van deze groep van muloleerli­ngen waren er ook studenten van het Natin en het Polytechni­sch College, die werden rondgeleid en nader geïnformee­rd over de maritieme sector. In deze gaat het om een specifieke groep studenten die al tewerkgest­eld is bij de Kustwacht en de MAS. De Kustwacht is in september 2013 ingesteld en heeft als missie het voorkomen, vaststelle­n en optreden bij noodsituat­ies en tegen ongewenst gedrag. Dit ter beschermin­g van de rechtsorde, de veiligheid en de persoonlij­ke levenssfee­r. Een specifieke missie van de Kustwacht is het voorkomen van illegale visserij en het beschermen van de natuurlijk­e hulpmiddel­en in de Surinaamse wateren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname