Times of Suriname

S/0 onttroont Staatsolie

-

92//(<%$/ - 1a drie Maren steeds naast de hooIdpriMs te heEEen gegrepen, is het de 6urinaamse /uchtvaart Maatschapp­iM 6/M dinsdagavo­nd eindeliMk gelukt om 6taatsolie te onttronen. 'e vliegmaats­chappiM had vanaI de openingssp­eeldag EiM het onderdeel volleyEal duideliMk laten weten 6taatsolie te lusten in het &766-3lustoerno­oi. In een goed gevulde Ismay van :ilgensport­hal werd vol spanning naar de vierde opeenvolge­nde finale tussen de Iavorieten uitgekeken. 9oor 6/M was het de zesde opeenvolge­nde finale, waarvan slechts ppn titel in werd gewonnen.

Met de toevoeging van volleyEali­nternation­al Kevin 6porkslede gekoppeld met de ervaren spelers $ntoine 9liet en -ermaine /o Kioeng 6hioe moest de erepriMs de /uchtvaartm­aatschappi­M niet meer ontgaan. 'e µ%ig 7hree¶ voldeed ook aan de verwachtin­gen in dit slotstuk tegen de drievoudig­e winnaar en overall dertienvou­dige kampioen 6taatsolie.

'e titelverde­diger nam een

- voorsprong aan het Eegin, waarna 6/M EliMkEaar uit slaap ontwaakte en uitliep naar - . 2pgegeven moment werd de vliegmaats­chappiM met twee opstelling­sIouten aIgestraIt, waardoor 6taatsolie weer op geliMke hoogte -

kwam. 6/M knokte zich echter terug naar een voorsprong, maar zag de olielevera­ncier weer inlopen tot

- . 7och was het overduidel­iMk dat de µolieEoord­ers¶ in de slotIase het aanvalsgew­eld van de µ%ig 7hree¶ niet aankonden. 6/M won zodoende de eerste set met - .

:ie gedacht had dat 6taatsolie in de tweede set uit een ander vaatMe zou tappen, had het glad mis. 'e honger en drive van de 6/M¶ers deed de geelzwarte Iormatie opkiMken tegen een - achterstan­d. 6/M verrichtte in deze periode sterk verdedigin­gswerk EiM vooral de Elok, maar ook op het veld. +et gat werd groter en EiM een voorsprong van - was het duideliMk dat 6/M ziMn revanche zou kriMgen. 6taatsolie scoorde nog vier punten, maar het was slechts uitstel van de e[ecutie. (indstand - .

Overige uitslagen:

7elesur -6:M - , K36&%v6 - , (%6-6Z) - .

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname