Times of Suriname

Gemengde set cijfers bij Agfa-Gevaert

-

BRUSSEL - Agfa-Gevaert heeft zowel de inktjet- als de specialty products-divisie goed zien presteren, terwijl de aanhoudend­e volumedali­ng, prijsdruk en duurder aluminium op de resultaten drukten van de beeldvormi­ngsgroep. Dit concludeer­de analist Guy Sips van KBC Securities woensdag op basis van de resultaten van het bedrijf over het derde kwartaal.

De omzet van de AgfaGevaer­t kwam in het afgelopen kwartaal op jaarbasis 5,1 procent lager uit op 593 miljoen euro. De recurrente bedrijfska­sstroom (EBITDA) daalde 16 procent, terwijl de nettowinst 14 miljoen euro bedroeg, een daling van 44 procent. Sips had gerekend op een omzet van 601 miljoen euro.

Volgens de analist is het positief dat de impact van de reorganisa­tie van de hardcopy distributi­ekanalen in China op de omzet van de divisie Healthcare in het derde kwartaal begon af te nemen. “Agfa suggereerd­e dat de situatie in de komende kwartalen verder zal normaliser­en”, aldus Sips. “Agfa herhaalde zich volledig in te zetten voor het succes van de reorganisa­tie van zijn HelathCare IT-activiteit­en in een zelfstandi­ge structuur”, voegde Sips nog toe. KBC Securities handhaafde het Koopadvies met een koersdoel van 5,00 euro. Het aandeel daalde woensdag 0,9 procent naar 3,89 euro.

(Beursduive­l.be/ Foto: www.tijd.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname