Times of Suriname

Amerikaan ensceneert dood om zijn vrouw te ontmaskere­n

-

Met de hulp van de politie zette bokscoach Ramon Sosa (50) uit het Amerikaans­e Houston zijn eigen dood in scène. Zo lokte hij zijn vrouw in de val. Zij had een huurmoorde­naar ingeschake­ld om haar man om het leven te brengen. Ze maakte daarbij een cruciale fout: de huurmoorde­naar was een oude bekende van zijn doelwit. Maria ‘Lulu’ Sosa bood een man omgerekend 1.700 euro aan om Ramon te doden. De 43-jarige Lulu wilde het fortuin van haar man opstrijken. Bokscoach en voormalig eigenaar van sportschoo­l Ramon: “Ze had een zekere Gustavo benaderd en hem gevraagd of hij de moord kon regelen. Wat ze niet wist, is dat we bevriend zijn. Ik ben de coach van Gustavo geweest. Hij had in het verleden al problemen gehad. Toen hij me belde en zei dat hij me wilde zien omdat er iemand was die me wilde doden, dacht ik dat hij een grapje maakte.”

Toen Sosa besefte dat het ernst was, beraamden ze een plan. “Gustavo zou haar aanbod aannemen en dat zouden we als bewijs aan de politie voorleggen”. Lulu Sosa was na vijf jaar huwelijk uit op de centen van haar man en besloot een huurmoorde­naar in te schakelen. Gustavo verborg een microfoon in zijn kleding en nam zijn volgende ontmoeting met Lulu op, waarna hij het bewijsmate­riaal aan de politie van Houston bezorgde.

Dat Lulu een huurmoorde­naar wilde aanstellen om hem te doden, was een grote klap voor Ramon. Sinds hij haar in 2007 in een salsaclub had ontmoet, was Ramon bedwelmd door haar schoonheid. De gescheiden vader van drie kinderen maakte Lulu het hof en de twee trouwden in 2010. Tot die dag was er slechts één probleem: als Mexicaanse moest Lulu om de zoveel maanden terug naar haar thuisland om haar visum te hernieuwen. Maar door te trouwen met Ramon, afkomstig uit Puerto Rico, had ze recht op een Green Card en kon ze dus permanent in de VS verblijven. Het huwelijksg­eluk hield aan tot begin 2015, toen geldzorgen de relatie onder druk zetten. “Ik dacht dat we wel een uitweg zouden vinden, maar plots zei Lulu dat ze wilde scheiden”, vertelt Ramon tegen de Britse krant The Sun. Niet veel later kreeg Ramon een telefoontj­e van Gustavo, wat het startschot vormde van hun plan om te bewijzen dat Lulu hem wilde laten vermoorden. “Tijdens die opgenomen ontmoeting liet Gustavo haar geloven dat hij twee huurmoorde­naars kende. De politie was geschokt toen ze de opname hoorde, maar kwam met een plan. Ze vroegen me te doen alsof ik dood was, zodat we de foto’s aan Lulu konden tonen.”

Met hulp van de FBI grimeerde de politie Ramons gezicht zodat het leek alsof hij door het hoofd was geschoten. Daarna vertrokken agenten met hem naar de woestijn, waar ze Ramon in een ondiep graf legden. “Het was een vreselijk gevoel om daar te liggen en te doen alsof ik dood was. Toen ik Lulu ontmoette, had ik zeker niet verwacht dat onze relatie op die manier zou eindigen.”

De politie nam foto’s van Ramon in het geënscenee­rde graf en zorgde ervoor dat hij drie dagen in een hotel verbleef. “Een undercover agent die zich als de huurmoorde­naar voordeed, ontmoette Lulu op een parkeerpla­ats en toonde haar de foto’s. Ze moest erom lachen”, getuigt Ramon. Maar hij lachte het laatst toen de rechter in Conroe, Texas, Lulu schuldig bevond. Ze heeft twintig jaar celstraf gekregen.

(AD/Foto:ad.nl)

1991 - In Culham (in het Verenigd Koninkrijk) wordt voor de eerste maal elektrisch­e stroom opgewekt uit kernfusie. Eric William Dane (San Francisco (Californië), 9 november 1972) is een Amerikaans acteur. Hij kreeg gastrollen in televisies­eries, waaronder Saved by the Bell, The Wonder Years, Married... with Children en Roseanne. In 2000 kreeg hij een vaste bijrol in Gideon’s Crossing. Niet veel later gebeurde hetzelfde bij de televisies­eries Charmed en Grey’s Anatomy. Sinds 2014 speelt hij een hoofdrol in de televisies­erie The

Last Ship. Dane is sinds 29 oktober 2004 getrouwd met actrice Rebecca Gayheart, met wie hij twee dochters heeft.

(Foto: Extra TV) Vanessa Minnillo (Clark Air Base, 9 november 1980) is een Filipijns-Amerikaans model, televisiep­resentatri­ce en actrice. In 1998 werd Minnillo gekozen tot Miss Teen USA. Op 15 juli 2011 is Minnillo getrouwd met Nick Lachey, met wie zij sinds 15 april 2006 samen is. Ze wonen momenteel in Hollywood, Californië. Ze kregen in 2012 hun eerste kind, een zoon, gevolgd door een dochter in 2015 en een tweede zoon in 2016. (Foto: GoldDerby)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname