Times of Suriname

+LUD HQ 5DKPDQ ZLOOHQ KHUGHQNLQJ­VDFWLYLWHL­WHQ GHFHPEHU ELMZRQHQ

-

PARAMARIBO - SandeZ +ira en *ordon Rahman, die elN een broer verloor tiMdens de 8 decembermo­orden, gaven gisteren tiMdens een persconIer­entie in het perscentru­m te Nennen, dat ziM ooN graag aanZezig Zillen ziMn biM de herdenNing­sactivitei­ten van die dag.

-aarlijks herdenken naaste vrienden en familieled­en op 8 december hXn overleden ge liefden middels een kransleg ging bij het %astion 9eere te )ort =eelandia, de plek waar de moorden hebben plaats gevonden. Daarnaast wordt een speciale kerkdienst in de avondXren gehoXden. San dew +ira wiens echte naam Dew %aboeram is, is broer van -ohn %aboeram, een van de vijftien slachtoffe­rs van de decembermo­orden. Des ondanks is +ira bij geen van deze activiteit­en welkom. ³2ok wij hebben een broer verloren, ook wij hebben veel leed en verdriet´, geeft +ira, die deel Xitmaakt van het Comité Slachtoffe­rs en Nabestaand­en van 3olitiek *eweld aan. +ij vindt het dXs vanzelfspr­ekend dat ze aan wezig moeten zijn tijdens de nationale herdenking­sdienst. ³0aar we willen niet zomaar verschijne­n zonder zekerheid te hebben dat we welkom zijn´, vervolgt hij. Daarom hoopt hij dat de organisati­e voor *erechtighe­id en 9rede en de Stichting 8 december

8 , die de herdenking­sacti viteiten organisere­n, hem zXl len verwelkome­n.

%ehalve +ira wenst *ordon 5ahman, die gisteren is toe getreden als lid tot het Comité Slachtoffe­rs en Nabestaand­en van 3olitiek *eweld, aanwe zig te zijn bij de activiteit­en van aanstaande vrijdag. $ls broer van de overleden /es le\ 5ahman, eveneens een van de slachtoffe­rs van de 8 decembermo­orden, geeft hij aan er genoeg van te hebben dat anderen altijd namens hem spreken, als het gaat over de 8 december kwestie. =ijn verdere beweegrede­nen om zich aan te slXiten bij het Comité Slachtoffe­rs en Na bestaanden van 3olitiek *e weld zal hij zaterdag tijdens de Nationale 9erzoening­s conferenti­e Xit de doeken doen. +et thema tijdens deze conferenti­e is µ(en stem ge ven aan stemlozen¶. (en heel goed initiatief, want 5ahman meent op deze manier als na bestaande de gelegenhei­d te krijgen om zijn eigen stem te laten horen.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname