Times of Suriname

Repronde Imeao hangt van OWC af

-

PARAMARIBO – De toetsmomen­ten op het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administra­tief Onderwijs (Imeao) hangt af van de houding van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (OWC). Dit zegt Wilgo Valies, de voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkracht­en in Suriname (ALS), in gesprek met Times of Suriname.

De bondsvoorz­itter geeft aan dat de Imeao-scholen sinds gisteren de lessen van 7.00u tot 10.00 uur volgen. De actie duurt voort totdat de minister van OWC besloten heeft met de onderwijsb­onden om tafel te gaan om de knelpunten op de diverse Imeao-scholen te bespreken. Enkele van de knelpunten zijn: het opheffen van het stageburea­u, dat belast was met het zoeken van stageplaat­sen voor Imeaostude­nten en het afschaffen van stagemogel­ijkheden voor tweedejaar­sstudenten van deze scholen. Daarnaast wordt geen overleg gepleegd met de leerkracht­en.

“De minister is bezig besparinge­n te plegen, maar moet niet komen aan de kwaliteit van ons onderwijs”, stelt Valies. De minister van OWC heeft gistermorg­en de Imeaodirec­teuren opgeroepen om te praten over de situatie op deze scholen. Valies is ingenomen met die beslissing dat de minister de onderwijsb­onden niet heeft uitgenodig­d, omdat hij de mening is toegedaan dat de vakbond de leerkracht­en wettelijk vertegenwo­ordigt en niet de directeure­n. “Al lust de minister van onderwijs Valies niet, toch moet hij de vertegenwo­ordiger van de vakbond uitnodigen om te praten over de knelpunten”, aldus Valies. De vicepresid­ent Ashwin Adhin had op 28 november een brief gestuurd naar de onderwijsb­onden en de minister van OWC, waarin hij aangeeft dat de onderwijsb­onden en de minister contact met elkaar zullen maken om de knelpunten te bespreken om zo tot een oplossing te komen. “Deze problemen spelen niet alleen op de Imeaoschol­en, maar ook op andere scholen. Wij zijn begonnen om op het Imeao acties te voeren en hopen niet dat het zo ver komt dat we andere scholen erbij moeten betreken. Het hangt van de minister af welke stappen er verder ondernomen zullen worden”, aldus Valies.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname