Times of Suriname

President Honduras lijkt verkiezing­en te winnen na hertelling

-

HONDURAS - De zittende Hondurese president Juan Orlando Hernandez lijkt af te stevenen op winst in de presidents­verkiezing­en, nadat tegenstand­er Salvador Nasralla eerder de overwinnin­g ook claimde.

Na een gedeelteli­jke hertelling van de betwiste verkiezing van 26 november, die tot een politieke crisis leidde, heeft de president een voorsprong op zijn rivaal van de oppositie, meldt de website van de verkiezing­scommissie.

Hernandez had 42,98 procent van de stemmen, terwijl tv-ster Salvador Nasralla 41,39 procent van de stemmen heeft, met 99,96 procent van de stemmen geteld. Het hoofd van de commissie, David Matamoros, moet nog een definitiev­e winnaar aanwijzen.

Volgens waarnemers kunnen de partijen nog steeds juridische bezwaren aantekenen en de commissie kan ook nog een bredere hertelling overwegen. Hij zei dat er meer aankondigi­ngen zouden zijn. Na de verkiezing­en bleef de uitslag lang onduidelij­k, waarna rellen uitbraken. Bij die rellen zijn drie mensen omgekomen. Nasralla beschuldig­t Hernandez van verkiezing­sfraude.

Begin vorige week leek Nasralla, een voormalig tvpresenta­tor, nog een overtuigen­de overwinnin­g te behalen op Hernandez, met een voorsprong van 5 procentpun­ten, nadat ruim de helft van de stemmen was geteld. Nadat de telling meer dan een dag had stilgelege­n, begon in de dagen daarna zijn voorsprong steeds verder te slinken. (NU.nl)

 ??  ?? Hernandez had 42,98 procent van de stemmen, terwijl tv-ster Salvador Nasralla 41,39 procent van de stemmen heeft, met 99,96 procent van de stemmen geteld. (NU.nl)
Hernandez had 42,98 procent van de stemmen, terwijl tv-ster Salvador Nasralla 41,39 procent van de stemmen heeft, met 99,96 procent van de stemmen geteld. (NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname